Máltai lelki nap a könyvtárban


2017-11-09 20:33:34  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Máltai lelki nap a könyvtárban főképe
Közel száz önkéntes és munkatárs vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának mai lelki napján. A Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében megtartott programon Aradi László atya tartott előadásokat a Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye különböző településeiről érkezett résztvevőknek. A szeretetszolgálatnál nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a náluk tevékenykedők számára lehetőséget biztosítsanak a lelki töltődésre, ezért többször rendeztek már lelkigyakorlatokat. Ezeknek sorába illeszkedett a mai, pápai alkalom, melyen részt vett Bondor Lajos régióvezető, Pataki Gergely regionális ügyvezető és Kovács Mihály, a régió lelki vezetője is.   
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja által szervezett lelki nap folyamán szó esett többek közt az imádkozásról, annak formáiról, az elcsendesedés fontosságáról, a Szentírás olvasásáról és a szentmisékről is. Az előadó elmondta azt is, a modern eszközöket is használhatják, akik a napi evangéliummal, illetve különféle imádságokkal szeretnének ismerkedni, ehhez több honlapot is az érdeklődők figyelmébe ajánlott. László atya mindezek mellett olyan gondolatokat is megosztott hallgatóságával, amelyek irányt mutathatnak, feltöltődést adhatnak a szeretetszolgálat segítő tevékenységet végző munkatársai, önkéntesei számára.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!