Márton nap a Nátuskerti Óvodában | Pápa Ma

Márton nap a Nátuskerti Óvodában


2017-11-09 21:51:52  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | A Nátuskerti Óvodában hagyomány, hogy a gyermekeket igyekeznek minél több jeles nappal, és az azokhoz köthető néphagyományokkal megismertetni. Ezen jeles napok közé az idei évben bekerült a Márton nap is, melynek közeledtével ma délután családi napra hívták az óvodásokat és szüleiket.
Horváthné Végh Judit, az óvoda vezetője hírportálunknak elmondta, az elmúlt napokban sokat beszélgettek a gyerekekkel Szent Márton életéről, a személyéhez köthető legendákról, a nevéhez köthető népszokásokról, hiedelmekről.
A mai rendezvényen az óvoda négy csoportjának gyermekei közreműködésével felidézték Szent Márton legendáját, majd a gyerekek és szülők együtt táncolhattak. Ezt követően mindenki kezébe foghatta Márton-napi lámpását és kicsik és nagyok együtt kutattak az elrejtett kukoricacsövek után. A nagy kutató-versenyt végül a Margaréta csoport nyerte, hiszen az ő kosarukban gyűlt össze a legtöbb kukorica.
A rendezvény végén a résztvevők lámpásaikkal útnak indultak, és körbesétálták az óvodát. A gyermekek és szülők kezében pislákoló mécsesek lángja messze sugározta a sötétben a szeretet és a jó cselekedetek szimbolikus fényét.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!