Jó hangulatú Márton-napi program a Tarczyban


2017-11-11 08:57:41  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatú Márton-napi program a Tarczyban főképe
Harmadik éve szervezi meg Szent Márton napja alkalmából a családi foglalkozást az alsós informatika tagozatos osztályoknak a Tarczy Lajos Általános Iskola. A programot az alsós tanítók állították össze.
Sashalmi Tamásné tanítónő elmondta, az előző évek sikerein felbuzdulva szervezték meg ebben az évben is a Márton- napi programot, amely több mint 60 diákot mozgatott meg. A jó hangulatú délután folyamán Márton naphoz kapcsolódó figurákat készíthettek a szüleiek és tanítóik segítségével a tanulók. Természetesen kóstolhattak libazsíros kenyeret, hozzá finom teát, hisz e nap elengedhetetlen része a libaétel.
A tanítótól megtudtuk, nemrégiben volt a kéttannyelvű tagozatra járó alsósok ünnepsége, a Halloween. Úgy gondolták, hogy az informatika tagozatosoknak is legyen egy hasonló rendezvénye, ezért szervezték meg a Szent Márton- napi családi foglalkozást.
A jó hangulatú program zárásaként, az elkészített lampionokkal egy lámpás felvonuláson vettek részt a szülők és gyerekek az iskola körül. A fáklyás felvonulás német nyelvterületről terjedt el, Szent Márton emlékét őrzi és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!