Szalainé Tihanyi Andrea az Egyesített Szociális Intézmények új vezetője


2010-05-06 22:28:44  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ülésezett Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete ma délelőtt, 21 képviselő részvételével határozatképes volt. 12 napirendi pontról szavaztak a megjelent képviselők, több rendeletmódosítás mellett elbírálták az Egyesített Szociális Intézmények (továbbiakban: ESZI) vezetői állására érkezett pályázatokat is és meghallgatták dr. Töreki Sándor rendőr alezredest, a Pápa Városi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját a város közbiztonságának helyzetéről is.

Az ESZI vezetői álláshelyének betöltésére Simon Margit Rábaszentandrásról és Szalainé Tihanyi Andrea Pápáról nyújtott be pályázatot. A pályázatokat a Szociális és Egészséggyi Bizottság előzetesen értékelte már és 9 igen szavazattal Szalainé Tihanyi Andreát támogatta, aki már mintegy 24 éve az ESZI dolgozója. A képviselőtestület meghallgatta a pályázókat, majd a bizottság véleményét figyelembe véve Szalainé Tihanyi Andreát 19 igen  szavazattal 1 tartózkodás mellett kinevezte az ESZI új vezetőjének. Második napirendi pontban a képviselőtestület elfogadta Menyhárt László pénzügyi osztályvezető és dr. Kanozsainé Pék Mária jegyző beszámolóját a 2009. évi költségvetés végrehajtásáról. Harmadik napirendi pontban ellenszavazat nélkül fogadták el a képviselők a városnév használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, melynek következtében az önkormányzat szerveire, intézményeire, többségi tulajdonban álló gazdasági társaságokra és a történelmi egyházak helyi szervezeteire és intézményeire a kihirdetés napjától nem vonatkozik az előzetes engedély kérése a városnév használatára. A negyedik napirendi pont ehhez kapcsolódóan az önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról szóló rendelet módosítása volt, melyet szintén egyhangúan elfogadott a képviselőtestület. Ezt követően szavaztak a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről szóló önkormányzati rendeletről, az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló rendelet módosításáról, az önkormányzat vagyonáról, a vagyonkezelés és hasznosítás szabályairól, valamint a Pápa Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosításáról. Kilencedik napirendi javaslatban 21 igennel megszavazták a képviselők a Pápa Helyi Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, majd elfogadták az ESZI Gondozási Központ vezetőjének, Oláh Mártának beszámolóját a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról. Utolsó napirendi pontban a Pápa Városi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját tárgyalták meg a képviselők. A beszámolóból kiderült, hogy bűnüldözés tevékenységében kiemelkedő teljesítménye van a pápai kapitányságnak. Veszprém megye felderítési eredményessége 55, 57 % volt, e tekintetben a Dunántúlon az első helyen áll. A pápai kapitányság eredménye 62, 67 %, ez megyei szinten az első helyre jogosítja őket, országos rangsorban pedig a 151 kapitányság között a 20. helyen állunk. Töreki Sándor rendőr alezredes úgy fogalmazott, 2010-ben is mind megyei, mind országos szinten kiváló eredményt szeretnének teljesíteni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-26 21:40:22

Országos angol nyelvi Ki mit tud? a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 18:58:39

A katolikus Pápa - dr. Mail József és Salgó Ferenc voltak a vendégek


ajánlott cikk főképe

2019-09-25 11:14:50

203 ezer forint a Szivárvány Óvodának


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 16:45:47

19 óráig tart a szavazás