Töklámpás, paprikavonat és karfiolbárány


2017-11-13 22:44:44  | cikk: ha  | 


Töklámpás, paprikavonat és karfiolbárány főképe

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákönkormányzata minden évben megszervezi az őszi kreatív napot a felső tagozatosok számára. Ilyenkor az osztályok versengenek, hisz a feladat az, hogy a diákok minél látványosabb, kreatívabb zöldség- vagy gyümölcsszobrokat készítsenek. A szülők is bekapcsolódnak a szobrászkodásba, segítenek megvalósítani a gyerekek elképzeléseit. A Fő téri épület aulájában és az egyik teremben szorgoskodott a nyolc csapat, látványos alkotások készültek.

Ötletes és finom karfiolbárányok
A lázas alkotómunkában azért volt egy kis szusszanásnyi szünet is, az 1.a osztály tanulói felidézték Szent Márton életét, emlékezetét és a naphoz fűződő hagyományokat. A kedves műsort követően a felsősök visszatértek a zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Molnár Anna elmondta, hogy neki nagyon tetszik a kreatív délután, mert jó a hangulat és közösen dolgoznak az osztályok. Voltak, akik karfiolból és olivabogyóból állítottak össze bárányokat, ötletes volt a padlizsánpingvin, de az ananászmadár és a tökhajó is.

Nemesné Ábrahám Katalin almaszíveket is készített a délutánon

Bár mindenki kész tervekkel érkezett a délutánra, Nemesné Ábrahám Katalin ételszobrász egy-két apró trükkre azért megtanította az érdeklődőket. Ő már tíz éve foglalkozik azzal, hogy gyümölcsökből, zöldségekből elkészítsen egy-egy műalkotásnak is beillő szobrot, mely azonban sajnos nem sokáig őrzi szépségét. Nemesné Ábrahám Katalin szerepelt már versenyeken is, jó eredménnyel. Elismerően szólt a gyerekek kreativitásáról, sok jó ötletet látott a készülő munkák közt, mondta. A kész műveket ki is állították az iskola aulájában, sőt, zsűrizték is ezeket. Az első helyezett a 7.b lett, második helyen az 5.b végzett, a harmadik helyezés pedig a 7. a osztályé lett.

Képek:


Címkék: katolikus iskola
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet