Visszanéző - Megjelent P. Tófeji Valéria újabb könyve


2017-11-17 11:07:24  | cikk: Babos Petra  | 


Visszanéző - Megjelent P. Tófeji Valéria újabb könyve főképe
P. Tófeji Valéria huszadik könyvét mutatta be csütörtök délután az érdeklődő közönségnek a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A Visszanéző című könyv színes képeit Simon M. Veronika festőművész készítette. A borítón őszi, hulló falevelek láthatóak, melynek kapcsán a szerző elmondta, a könyvben található igaz történeteket szimbolizálják ezek a falevelek. A kötet hátulján egy távolodó ember látható, akinek a lábnyomai látszanak. P. Tófeji Valéria szeretné, ha az ő könyvei lennének a lábnyomok, az emlékek a visszanézéskor.
P. Tófeji Valériától megtudtuk, édesanyjától örökölte szépre szomjas lelkét.
-Én mindig is érzékeny voltam a szép szóra. Most, hogy 80 éves elmúltam, úgy éreztem, van mire visszanézni, hiszen sok-sok emlékem van az elmúlt 80 évről. A könyv elején igaz történetekről olvashatunk. A 25-30 évvel ezelőtt kiadott könyveimet, azok, akik ezután születtek, még nem olvasták, ezért átdolgoztam, válogattam azokból, amelyek a szívemhez közel állnak. A mostani történetek pedig az utazásaim emlékei. Vannak humoros részek is a könyvben.
A könyv egy összegzés is egyben, ami a 80 évet összefogja.
P. Tófeji Valéria hozzátette, szeretné, ha az élete olyan példa lenne, amely családjának, volt tanítványainak is irányt mutatna. Szerinte először adni kell és utána várhatjuk, hogy kaphassunk.
A könyvbemutatón a NEJ irodalmi színpada és Bagi Sándor működött közre szintetizátoron.
A rendezvény dedikálással zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:10:43

Frank Liu Kovásznát is támogatta védőfelszerelésekkel


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára