Súlyos vereséget szenvedett a Motax-Pápa KC


2017-11-18 14:02:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Súlyos vereséget szenvedett a Motax-Pápa KC főképe
Egy héten belül a második soproni alakulattal csapott össze a Motax-Pápa KC alakulata, mely november 12-én a Sopron KC-Sportiskola legyőzése után (69-73) a SMAFC orra alá is igyekezett borsot törni. A feleket két pozíció választotta el a feldobás előtt, a pápaiak a kilencedik, a vendégek a hetedik helyen álltak. Egy triplával és egy középtávolival hamar megadta a mérkőzés alaphangulatát a soproni alakulat (0-5), mely a folytatásban sem vett vissza a tempóból, két és fél perc játék után Vajda Balázsnak időt is kellett kérnie, ugyanis 2-10 állt a táblán. A mieink támadás után lassan rendeződtek vissza, és sajnos az egy héttel korábbi dobóformát nem tudták megismételni, Horváth Attila első negyed utolsó másodpercében még bedobott egy triplát, így tíz pont állt a felek között (17-27). A második felvonás sem a mieinkről szólt, mindkét csapat ott folytatta, ahol az első negyedben abbahagyta, a Motax rengeteg ziccert, középtávolit és hármast hagyott ki, három perccel a nagyszünet előtt már húsz pont volt a különbség, ami a nagyszünetre is megmaradt (31-51). A folytatásról mindent elmond, hogy a harmadik negyedben mindössze két pontot dobtak a pápaiak, egyéni és csapatszinten is teljesen szétesett a gárda, amivel mondanunk sem kell, eldőlt a meccs. 33-79-es harmadik etap után a végére már a soproniak is kiengedtek, a PKC hazai pályán még a félszázat sem érte el, 49-91 lett a végeredmény.

Motax-Pápa KC - SMAFC 49-91 (17-27, 14-24, 2-28, 16-12)

Vajda Balázs: Nagy pofonba szaladtunk bele a mai napon, értetlenül állok a dolog előtt, mivel az előző fordulóban taktikus játékkal tudtunk nyerni, volt tartásunk. Ez ma nem volt így, tudtuk, hogy erős ellenféllel találkozunk, de ez sem lehet mentség a látottakra. A második negyedben gyakorlatilag megszűnt a támadójátékunk, nem volt lepattanónk, úgy vezettek húsz ponttal a szünetben, hogy több mint tízzel több támadásunk volt a soproniaknál. Mentálisan az ellenfél jobban bírta a terhet, mi pedig tudtunk úrra lenni a hullámvölgyünkön és összeroppantunk.

A bajnokság Salgótarjánban folytatódik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-16 19:34:32

A hosszabbításban bukta el a győzelmet a Perutz


ajánlott cikk főképe

2018-08-17 13:42:17

Masszív csapattal találkozik a Perutz


ajánlott cikk főképe

2018-10-05 11:23:00

Bánhidi Márkra emlékeztek az atléták


ajánlott cikk főképe

2018-06-02 17:02:51

Kettős győzelemmel búcsúztak