10 éves a nemzetiségi oktatás a Munkácsyban


2010-05-07 16:15:02  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


10 éves a nemzetiségi oktatás a Munkácsyban főképe
A német nemzetiségi oktatás 10 éves fennállása jegyében nyílt ma délelőtt kiállítás a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A német tagozat Hauber Károly kezdeményezésére indult el az intézményben. Az iskola azóta számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, szoros kapcsolatot ápol a leinefeldei testvériskolával és a Német Kisebbségi Önkormányzattal. A megnyitóünnepségen Hauber Károly pedagógus beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Munkácsy Mihály Általános Iskola fontos értékmegőrzésre vállalkozott a nyelvoktatás mellett e népcsoport hagyományainak ápolása, történelmének, művészeti értékeinek megismertetése terén.
A kiállításmegnyitót a diákok zenés, verses műsora tarkította. Az alkalmon részt vett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Regionális Irodájának vezetője, Heilig Ferenc is. Beszédében kiemelte, a munkácsys diákok minden rangos német tanulmányi versenyen részt vesznek és kitűnően szerepelnek. Heilig Ferenc buzdította a gyerekeket arra, hogy szorgalmasan tanulják a német nyelvet, hiszen Európában ennek hatalmas jelentősége van.
A Munkácsyban jelenleg minden évfolyamon van egy-egy német nemzetiségi osztály. A diákok heti öt órában tanulják a német nyelvet – tudtuk meg Bíró Tamásnétól, az Idegennyelvi Munkaközösség vezetőjétől.
Az alkalomra összeállt egy a gyerekek által készített rejtvényfüzet is, melynek létrejöttét dr. Áldozó Tamás alpolgármester, a Német Kisebbségi Önkormányzat és a Munkácsy Mihály Általános Iskola segítette.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-23 23:01:02

Ismét dr. Áldozó Tamást választották a TÖOSZ megyei tagozatvezetőjének


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 19:56:03

Koncertek, kórusok, táncosok és fényfestés - közeleg a harmadik adventi hétvége


ajánlott cikk főképe

2019-10-29 21:01:00

A munkája a hobbija


ajánlott cikk főképe

2019-12-18 07:30:47

Karácsonyi ajándék az ingatlan-és hitelközvetítő iroda pápai munkatársaitól


PÁPA időjárás