Szent Erzsébet példája ma is irányt mutat


2017-11-20 12:25:28  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Szent Erzsébet példája ma is irányt mutat főképe
Babos Tibor, Keller Márton, Kossuth Gergő, Gosztola István, Keresztes János, Holczinger Júlia, a Gannai Asszonykórus, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport közreműködésével tartotta hagyományos, Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét a Szent Anna Római Katolikus Plébánia vasárnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont Színháztermében. A rendezvény fővédnökei dr. Márfi Gyula veszprémi érsek és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár voltak.
Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében a Katolikus Karitász tevékenységéről, történetéről és Árpád-házi Szent Erzsébetről szólt, akit a szegények és elesettek védőszentjeként tisztelünk, nevét Európa szerte kórházak, kápolnák, templomok, oktatási intézmények viselik. Mint mondta, Szent Erzsébet jótékonysága, önzetlensége és hite ma is példa mindannyiunk számára. Minden korban és társadalmi rendszerben vannak olyan embertársaink, akik segítségre, együttérzésre, támogatásra szorulnak, akik a társadalom peremére sodródtak, elesettek. A keresztény felebaráti szeretet nem kötelesség, hanem mélyről jövő megértés azokkal szemben, akik segítségre szorulnak, bajban vannak. A hétköznapokban mi magunk is tehetünk jót családtagjainkért, hozzátartozóinkért, a környezetünkben élőkért, de akár idegenekért is.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár, az est egyik fővédnöke mondott köszöntőt a rendezvényen

Salgó Ferenc kanonok-plébános a rendezvényen elmondta, kilencedik alkalommal hívták jótékonysági estre a híveket. Kezdeményezésükkel Szent Erzsébet példáját kívánják követni, aki nagy együttérzéssel osztotta meg javait a szegényekkel, önzetlenül ápolta a betegeket és segített mindenütt, ahol és ahogyan csak tehette. Mint mondta, a jótékonysági est bevételével a plébánia szeretetszolgálatát támogatják.
Ferenc atya rendezvény kapcsán a helyi sajtónak elmondta, az elmúlt években egyre több elesett, nélkülöző ember fordult a plébániához segítséget kérve, az ő segítésükre fordítható anyagi forrásaik azonban hamar kimerültek, így Wölfinger Sándorné ötlete alapján, kilenc évvel ezelőtt megrendezték az első jótékonysági estet, mely mára hagyománnyá vált, s az átlagosan 200.000 forintnyi bevételéből gyógyszereket váltanak ki, és krízishelyzetbe került családokon segítenek. A segítségnyújtás mellett azt is örömmel látják a plébánián, hogy egyre többen vannak, akiknél ez a krízis csak átmeneti, és ki tudnak emelkedni a szegénységből, rendezni tudják az életüket.
Salgó Ferenc hírportálunk kérdésére elmondta, az adakozás, a segítő szándék ott van az emberekben. Ha olyan célt határoznak meg, amely jó, helyes, követhető és befogadják az emberek, annak javára örömmel adakoznak, s aztán az eredménynek együtt tudnak örülni, és mindenki magáénak érezheti azt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-22 15:05:31

50 millió forint óvodafejlesztésre


ajánlott cikk főképe

2018-07-25 21:55:27

A bontással végeztek, már az építkezés zajlik a Huszár oviban


ajánlott cikk főképe

2018-09-16 13:31:29

Jubileumi városrészi nap az Erzsébetvárosban


ajánlott cikk főképe

2018-07-01 08:29:09

Jól szórakoztak a borsosgyőriek