Középpontban a gyermekek jogai


2017-11-23 13:00:05  | cikk:  | 


Középpontban a gyermekek jogai főképe
Pedagógusoknak és diákoknak tartottak tájékoztatást a pápai rendőrök a gyermekek jogainak világnapján.

A gyermekek jogairól szóló nyilatkozatot 1959. november 20-án fogadta el az ENSZ közgyűlése, azóta november 20-a a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból Véghné Vadas Mercedes címzetes rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója a mezőlaki Arany János Általános Iskola pedagógusainak tartott előadást a gyermekbántalmazás felismerési lehetőségeiről. Tájékoztatójában kitért a gyermekek veszélyeztetettségének észlelése esetén szükséges teendőkről és a pedagógusokat is érintő jelzőrendszeri kötelezettségekről.

Ugyanezen a napon Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjait látogatta meg. A rendkívüli osztályfőnöki órán a gyermekek jogairól, valamint a kiskorúak által saját kortársaik sérelmére leggyakrabban elkövetett jogsértésekről és azok megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a fiatalokkal. Kiemelte, hogy az iskolában esetenként előforduló testi sértések, garázda jellegű magatartások és becsületsértések akár bűncselekményként is minősülhetnek, ami miatt a 14 évet betöltött diákokkal szemben büntetőeljárás is indítható.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság 2018. május 16-án Pápán tartja a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A rendőrség munkatársai 10 órától 11 óráig a Pápa, Szabó Ervin u. 54. szám alatti körzeti megbízotti irodában kialakított...

2018-05-10 17:10:04

„Házhoz megyünk” Pápán


ajánlott cikk főképe

2018-07-03 13:42:38

Rendőrségi programok Dákán


ajánlott cikk főképe

2018-09-19 16:01:41

Napszemüveget lopott, keressük


Egy csóti házból lopott el több százezer forintnyi ékszert egy helyi férfi, a körzeti megbízott pár nap múlva a padláson rejtőzködve találta meg.

A sértett 2018. május 9-én értesítette a rendőrséget arról, hogy mialatt orvosnál volt, valaki ellopott a hálószobájából több százezer...

2018-05-18 14:35:00

Ékszereket lopott