Győzelemmel búcsúztatta az évet a Perutz FC


2017-11-25 15:56:27  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Győzelemmel búcsúztatta az évet a Perutz FC főképe
A 2017-es esztendő utolsó tétmeccsén a tabella 12. helyén álló Pénzügyőr SE gárdája ellen búcsúzott a szezontól a negyedik helyen álló Perutz FC. A vendéglátók az ősz utolsó bajnokiján 3-2-es vereséget szenvedtek a Gyirmót II.-től, az első előrehozott tavaszi meccsen a hazaiakat természetesen fűtötte a javítás és a revans lehetősége, hiszen az odavágón 1-0-ra kikaptak a fővárosiaktól. Eltiltása miatt Marton Miklós vezetőedző nem ülhetett le a kispadra, sérülés miatt pedig Böröczky Bálint, Kovács Szabolcs és Domján Roland is csak a lelátóról szurkolhatott a Sánta - Farkas, Nagy B., Császár, Kozma - Somogyi, Hanzl, Jurik, Skriba, Németh L. - Szabó Zs. kezdővel felálló hazaiaknak. A múlt heti bajnokihoz hasonlóan kevés említésre méltó esemény történt az első félidőben, a főképp kontrákra és pontrúgásokra alapozó, masszívan védekező vendégek láthatóan egy pontért jöttek, a hazaiak támadásaiban pedig nem volt átütő erő. Egészen a 42. percig álmoskásan csordogált a meccs, aztán egy hazai szöglet után Luczek szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Szabó Zsolt múlt héten kihagyta a tizenegyest, a labda mögé így Hanzl állt, ő sem járt azonban szerencsével, Czuczi kapus hárította a jobb alsóba tartó lövést. Rögtön ellentámadásba lendült volna a vendégcsapat, ám ekkor Juhász játékvezető a sípjába fújt, majd piros lapot mutatott fel Karvalics Bencének, mint később kiderült azért, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt. Emberelőnyben, 0-0-s állásnál mehetett pihenőre a hazai csapat. A második félidő színvonalban hozta az első 45 percben látottakat, viszont több helyzet volt, az 55. percben mindjárt Császár fejesét hárította a vendég kapus. Az 56. percben megszerezte a vezetést a Perutz, szöglet után egy kifejelt labdát Nagy kanalazott vissza a bal oldalon érkező Skriba elé, aki az ötösön egy szép csellel elküldte Szigetit, majd nagy erővel a rövid felsőbe bombázott 1-0. A folytatásban is inkább a pápaiak domináltak, igaz az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem módosult az állás. A 70. percben Szabó Zsolt tekert mellé egy szabadrúgást, majd a góllövőlista vezetője a hajrában Németh középreadását három méterről sem tudta a gólvonal mögé belsőzni. A háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben a Pénzügyőr végezhetett el szabadrúgást, még Czuczai kapus is előrement a felíveléshez, a pontrúgást azonban Skriba kifejelte, a labda pedig Szabó Zsolt elé került, aki 40 méterről az üresen tátongó kapuba gurított 2-0. A gól után a visszakocogó vendég hálóőr is odaszólt valamit a játékvezetőnek, amiért csapattársához hasonlóan ő is megkapta a piros lapot. Középkezdésre pedig már nem maradt idő, nem szép játékkal, de hozta a kötelezőt a Perutz, mely győzelemmel vonulhat téli pihenőre.

Perutz FC - Pénzügyőr SE 2-0 (0-0) Gsz.: Skriba, Szabó Zs.

Eltiltása miatt Marton Miklós nem nyilatkozhatott hírportálunknak, így Orovecz András másodedzőt kértük, hogy ossza meg velünk a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait.
- Nehezen indult a meccs számunkra, az ellenfelet motiváltabbnak láttam, letámadtak, a szél is őket segítette, emiatt akadtak meleg pillanataink a tizenhatosunk környékén. Idővel rendeztük a sorokat, felvettük a ritmust, de védekezésben és támadásban is voltak megingásaink. Sajnos a tizenegyest megint elhibáztuk, a szünetben próbáltuk felrázni a fiúkat, ami hellyel-közzel sikerült is. A második félidőben a kiállítás miatt is többet volt nálunk a labda, több területünk volt, a játékban viszont továbbra is volt kivetnivaló, de egy-két szép támadást tudtunk vezetni, amiből a gól is született. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak egész éves biztatásukért, amit ezúton is köszönök a csapat nevében.

Perutz FC: Sánta - Farkas, Nagy B., Császár, Kozma - Somogyi, Hanzl (Horváth 83), Jurik (Baldauf 65), Skriba, Németh L. - Szabó Zs.

Pénzügyőr SE: Czuczi - Szigeti, Luczek, Buzás, Varga-Sebestyén (Farkas 81) - Orbán (Nagy 50), Sztrunga, Karvalics, Turi - Despotovic, Feil

Az NB III-as pontvadászat 2018. március 3-án Ajkán folytatódik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-11 11:41:16

Sztupák László döntőbe jutott az Eb-n


ajánlott cikk főképe

2018-10-14 18:33:35

Hibák elöl, hátul


ajánlott cikk főképe

2018-06-20 10:25:36

Rozmán László a Perutz FC új vezetőedzője


ajánlott cikk főképe

2018-08-21 18:49:42

Felkészülési versenyt rendez a Koko-Gym