Majd megnövök én!... - Simonné Zachár Anna új könyve | Pápa Ma

Majd megnövök én!... - Simonné Zachár Anna új könyve


2017-11-25 23:42:09  | cikk: Babos Petra  | Simonné Zachár Anna pszichopedagógus, mediátor, Gordon tréner, a Pápai Nevelési Tanácsadó alapítója, 32 évig vezetője, mutatta be harmadik könyvét, a Majd megnövök én!... címűt a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.
Az óvodába kerülés időszaka kitüntetett szereppel bír a családok életében. A szakkönyvben néhány rendkívül érdekes esetleíráson keresztül beleláthat az olvasó abba, hogy milyen apróságok, félreértelmezések válhatnak nehezítő tényezővé ebben az időszakban. Ezekre a helyzetekre jobb, ha időben fel tudunk készülni. Ezért különösen fontos, ha egy szakember véleményét, jó tanácsait is megismerhetjük. A könyv ehhez kiváló útmutató, amely élettapasztalatot és elméleti ismereteket is nyújt a szülő-gyermek-óvodapedagógus kapcsolat alakulásáról, pszichológiai alapjairól. A kiadvány segítség lehet az óvodás élet kezdetéhez, azért, hogy maradandó és szép élmény legyen minden kicsi életében ez az időszak.
-Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének, s abban az adott pillanatban az a legjobb, amit tesz. Én azért írtam meg a könyvet, hogy ebben segítsek, remélem, sokak örömére. Tapasztalatom szerint, ha elmeséltem a szülőnek egy-egy élményt, abból sokat tanultak. A szakirodalom mellett fontosak a személyes példák is, melyekből szintén lehet tanulni, ötletet meríteni. A szülő tehet jót is és rosszat is. A szavak jelentése sokat számít, nem mindegy, hogy hogyan mondjuk el a véleményünket, én ebben próbálok segíteni a könyvvel - emelte ki a pszichopedagógus.
Simonné Zachár Anna hozzátette, neki szívügye a jó szülő-gyermek kapcsolat, hiszen fontos lenne, hogy minden apróság harmóniában nőjön fel és kiegyensúlyozott ember legyen felnőtt korában.
A szerzővel Hegyiné Mráz Erika szakpszichológus beszélgetett.
A könyvbemutatón szavalattal és énekkel Tóth Hanna működött közre.
A bemutatott könyvet a helyszínen meg is vásárolhatták az érdeklődők.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-25 22:05:11

Zsinagógai séták


2018-05-29 16:03:51

Tisztújítás a Magyar Szocialista Párt Pápa és Környéke Szervezeténél


2018-04-06 00:10:54

Ezt ígéri a Munkáspárt


2018-03-19 16:54:24

Kivágják a csonka fákat Borsosgyőrön