Majd megnövök én!... - Simonné Zachár Anna új könyve


2017-11-25 23:42:09  | cikk: Babos Petra  | 


Majd megnövök én!... - Simonné Zachár Anna új könyve főképe
Simonné Zachár Anna pszichopedagógus, mediátor, Gordon tréner, a Pápai Nevelési Tanácsadó alapítója, 32 évig vezetője, mutatta be harmadik könyvét, a Majd megnövök én!... címűt a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.
Az óvodába kerülés időszaka kitüntetett szereppel bír a családok életében. A szakkönyvben néhány rendkívül érdekes esetleíráson keresztül beleláthat az olvasó abba, hogy milyen apróságok, félreértelmezések válhatnak nehezítő tényezővé ebben az időszakban. Ezekre a helyzetekre jobb, ha időben fel tudunk készülni. Ezért különösen fontos, ha egy szakember véleményét, jó tanácsait is megismerhetjük. A könyv ehhez kiváló útmutató, amely élettapasztalatot és elméleti ismereteket is nyújt a szülő-gyermek-óvodapedagógus kapcsolat alakulásáról, pszichológiai alapjairól. A kiadvány segítség lehet az óvodás élet kezdetéhez, azért, hogy maradandó és szép élmény legyen minden kicsi életében ez az időszak.
-Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének, s abban az adott pillanatban az a legjobb, amit tesz. Én azért írtam meg a könyvet, hogy ebben segítsek, remélem, sokak örömére. Tapasztalatom szerint, ha elmeséltem a szülőnek egy-egy élményt, abból sokat tanultak. A szakirodalom mellett fontosak a személyes példák is, melyekből szintén lehet tanulni, ötletet meríteni. A szülő tehet jót is és rosszat is. A szavak jelentése sokat számít, nem mindegy, hogy hogyan mondjuk el a véleményünket, én ebben próbálok segíteni a könyvvel - emelte ki a pszichopedagógus.
Simonné Zachár Anna hozzátette, neki szívügye a jó szülő-gyermek kapcsolat, hiszen fontos lenne, hogy minden apróság harmóniában nőjön fel és kiegyensúlyozott ember legyen felnőtt korában.
A szerzővel Hegyiné Mráz Erika szakpszichológus beszélgetett.
A könyvbemutatón szavalattal és énekkel Tóth Hanna működött közre.
A bemutatott könyvet a helyszínen meg is vásárolhatták az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 18:39:28

Indul a téglagyári úti sportcentrum székházának építése