Programokban gazdag évet zárt a PVCNÖ


2017-11-27 17:10:05  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag évet zárt a PVCNÖ főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a testület módosította a 2017.évi költségvetésről szóló határozatát. Ezt követően Markos Róbertné elnök elmondta, idén is részt vesznek az adventi programsorozatban, ahol majd süteményt és teát osztanak a járókelőknek. Készítenek egy adventi koszorút is, amely egy csóti felajánlásnak köszönhető. A programnak a Csillagház ad otthont.
A harmadik napirendi pontban a Szent Márton napi játszóházi rendezvényről beszéltek, mint mondták, lámpást és fejdíszt készítettek a gyerekekkel, s beszéltek Szent Márton legendájáról is. A program végén mindenki libasültet ehetett.
A halloween-i játszóház is sikeres volt, ahol tököt faragtak és fánkot ettek az apróságok. A rendezvényen negyvenen vettek részt.
Vegyes ügyek keretében együttműködési megállapodást kötöttek a kapolcsi, a sümegi és somlószőlősi nemzetiségi önkormányzatokkal.
Az ülés közmeghallgatással zárult, melyen a 2017. évi programokat ismertették.
Markos Róbertné ennek kapcsán elmondta, gazdag és tartalmas évet tudhatnak maguk mögött. Januárban pályázatokat nyújtottak be. Az év további részében tartottak farsangi, bolondok napi, gyermeknapi, húsvéti játszóházat, de volt tábor és roma-rendőr sportnap is. Jártak Vinyén, Mátraverebélyen, Csatkán, Budapesten. Decemberben még Mikulás napi ünnepség lesz, valamint karácsonyi játszóházat szerveznek és a városi adventi programon is részt vesznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 14:31:30

Elmarad a Dürer kiállítás megnyitója, de a tárlat látogatható lesz


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben