Műfüves grundpályával bővült a Perutz stadion | Pápa Ma

Műfüves grundpályával bővült a Perutz stadion


2017-11-28 19:47:33  | cikk: Haraszti Gábor  | Pápa Város Önkormányzata, a TAO támogatók, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) együttműködésének eredményeképpen kevesebb mint egy hónap alatt a Perutz stadion és a Sportcsarnok közötti területen új műfüves grundpálya épült. Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében megvalósuló 14x26 méteres játékteret palánkkal, labdafogó hálóval, kapukkal, villanyvilágítással szerelték fel, a beruházás során a pálya mentén a Pápai Városfejlesztő Kft. munkatársai járdát is építettek. A beruházás teljes költsége bruttó 17 millió 464 ezer 587 forint volt, melyhez az önkormányzat a 30 százalékos önrészt biztosította 3.989.376 forintos összegben. Az ünnepélyes pályaavatót kedden kora este tartották, ahol elhangzott, a PELC támogatói bázisából a Hirtenberger Bt. 10.000.000 forint, a PricewaterhouseCoopers Kft. 3.500.000 forint társasági adó hozzájárulást adott. Az eseményen jelen volt dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Grőber Attila, a PELC elnöke, Csik Ferenc, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósásának vezetője, valamint a Hirtenberger Bt. képviseletében Király Gábor. Dr. Kovács Zoltán államtitkár köszöntő beszédében hangsúlyozta, a kormányzati célok között az egyik legfontosabb az egészségmegőrzés és a sport, ennek érdekében évekkel ezelőtt a kormány sportpályák építésébe kezdett. - Az elmúlt időszakban országszerte mintegy 1002 pálya épült, ebből Veszprém megyében 74 játéktér került megépítésre illetve felújításra. Azt gondolom, ebből leginkább a gyerekek profitálnak, hiszen aki sportol, felnőttként az életben is jobban megállja majd a helyét, megtöbbszörözi az akaraterőt, és a sport terén szerzett tapasztalatok az élet nehézségein is könnyebben átsegíthetik az embert.
Dr. Áldozó Tamás rávilágított arra, hogy a mai fiatalokat csak minőségi környezettel lehet megszólítani, a Perutz stadion pedig mára egy ilyen hely lett. - Az elmúlt hét napban ez már a harmadik sportlétesítmény, melyet átadtunk, hiszen korábban egy streetball pályát és egy szabadtéri fitness parkot is a nagyközönség rendelkezésére bocsájtottuk. Köszönetemet szeretném kifejezni a Hirtenbergernek azért, mert a külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságok közül példamutató módon jártak el, ők voltak az elsők, akik a Pápán megtermelt eredményből a társasági adókedvezményen keresztül pápai sportszervezetet támogattak. Azt remélem, hogy példájukat a jövőben más, külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságok is követni fogják.
Grőber Attila, a PELC elnöke miután köszönetet mondott a támogatóknak kiemelte, pár év alatt gyakorlatilag egy új utánpótlás központot sikerült felépíteni, aminek a mostani grundpálya egy újabb lépcsőfoka, de itt még nem állnak meg, szeretnének további terveket megvalósítani. A beszédek után dr. Kovács Zoltán jelképesen átadta a pálya kulcsát Pethő Zsombornak, a PELC játékosának, majd az U11-es korosztály Radó Tamás vezetésével bemutató edzést tartott. Mint elhangzott, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club korosztályos csapatai közül az előkészítő korcsoportok (U7, U8, U9, U10, U11) edzenek majd a grundpályán. Az új terület a kicsi gyerekek életkorának, képzettségének megfelelő méretű, a nagyobbak számára pedig az egyéni technikai képzésben nyújt segítséget. A nap az önkormányzat és a TAO támogatók valamint a Hirtenberger Bt. csapatának egymás elleni barátságos mérkőzésével zárult.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-12 16:39:56

A Közgáz jutott a megyeire


2018-03-19 14:11:18

Tisztes helytállás az Európa-bajnokságon


2018-07-31 16:32:36

Válogatott kerettag lett a PELC játékosa


2018-05-05 19:54:01

Pápai siker a megyei derbin