Torockó képekben


2017-12-02 15:26:09  | cikk: Babos Petra  | 


Torockó képekben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Képzőművész Köre a nyár folyamán Pápa Város Önkormányzatának pályázati forrásából Torockón, alkotótáborban vehetett részt. A gyönyörű alkotásokból Horváth Lajos művészeti vezető jóvoltából 11 kiállítóval rendeztek tárlatot a JMSZK emeleti előterében.
Áldozó Tamás polgármester a kiállítás megnyitó kapcsán gratulált az alkotóknak, hogy egy csapatként elmentek Erdélybe, együtt töltötték el az időt, s megfestették azt a világot, amit ott láttak.
-A képek alapján meg lehet állapítani, hogy hol is készültek, hiszen ezek összességükben elmesélik azt, amit ott lehet látni és érezni. Az emberekkel való találkozás teszi teljessé azt a természeti és épített környezetet, amit ott láthattak. Ezek a beszélgetések tökéletesítik az erdélyi utazásokat, amelyeket nehéz szavakba önteni és ecsetre vinni. Én azt gondolom, a képzőművész kör tagjainak ez mégis sikerült. A kiállítás csapatként és kollektív alkotásként is értelmezhető a kiállítás. A kollektív alkotásokból egy-egy mozaik áll össze, s ebből egy gyönyörű üzenet lesz. Köszönjük, hogy ezeket a képeket elhozták a pápaiaknak, s reméljük, még sokszor megörvendeztetnek bennünket hasonló alkotásokkal - mondta a polgármester.
Az alkotótáborban Kerpel Péter művésztanár is részt vett, aki mint mondta, a képek az elmúlt nyáron készültek.
-Nagy öröm volt számomra, hogy elmehettem Erdélybe. A táborban jól éreztük magukat, az egy hét során az alkotás közben sok emberrel is megismerkedünk. Reméljük, máskor is elmehetünk ebbe a jó hangulatú táborba - mesélte a művésztanár, aki hozzátette, minden este megnézték egymás képeit, azokat kiértékelték.
Ughy István festőművésztől megtudtuk, Horváth Lajossal döntöttek úgy, hogy ellátogatnak a csoporttal Torockóra. Mint mondta, örömmel látja, hogy mindenki sokat fejlődött az egy hét során. A festőművész elárulta, számára Torockó egy fontos helyszín, hiszen minden nyáron kimegy, s fest ott.
A tárlat január 26-ig tekinthető meg.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-26 21:41:11

Az Esterházy-kastély kápolnájába várják a zenekedvelőket


ajánlott cikk főképe

2018-06-17 19:32:00

Ocho Macho és Wellhello


ajánlott cikk főképe

2018-08-24 11:59:20

Korlát készült a balesetveszély csökkentésére


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 21:45:29

Veszprém megyei közművelődési szakmai nap