Torockó képekben


2017-12-02 15:26:09  | cikk: Babos Petra  | 


Torockó képekben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Képzőművész Köre a nyár folyamán Pápa Város Önkormányzatának pályázati forrásából Torockón, alkotótáborban vehetett részt. A gyönyörű alkotásokból Horváth Lajos művészeti vezető jóvoltából 11 kiállítóval rendeztek tárlatot a JMSZK emeleti előterében.
Áldozó Tamás polgármester a kiállítás megnyitó kapcsán gratulált az alkotóknak, hogy egy csapatként elmentek Erdélybe, együtt töltötték el az időt, s megfestették azt a világot, amit ott láttak.
-A képek alapján meg lehet állapítani, hogy hol is készültek, hiszen ezek összességükben elmesélik azt, amit ott lehet látni és érezni. Az emberekkel való találkozás teszi teljessé azt a természeti és épített környezetet, amit ott láthattak. Ezek a beszélgetések tökéletesítik az erdélyi utazásokat, amelyeket nehéz szavakba önteni és ecsetre vinni. Én azt gondolom, a képzőművész kör tagjainak ez mégis sikerült. A kiállítás csapatként és kollektív alkotásként is értelmezhető a kiállítás. A kollektív alkotásokból egy-egy mozaik áll össze, s ebből egy gyönyörű üzenet lesz. Köszönjük, hogy ezeket a képeket elhozták a pápaiaknak, s reméljük, még sokszor megörvendeztetnek bennünket hasonló alkotásokkal - mondta a polgármester.
Az alkotótáborban Kerpel Péter művésztanár is részt vett, aki mint mondta, a képek az elmúlt nyáron készültek.
-Nagy öröm volt számomra, hogy elmehettem Erdélybe. A táborban jól éreztük magukat, az egy hét során az alkotás közben sok emberrel is megismerkedünk. Reméljük, máskor is elmehetünk ebbe a jó hangulatú táborba - mesélte a művésztanár, aki hozzátette, minden este megnézték egymás képeit, azokat kiértékelték.
Ughy István festőművésztől megtudtuk, Horváth Lajossal döntöttek úgy, hogy ellátogatnak a csoporttal Torockóra. Mint mondta, örömmel látja, hogy mindenki sokat fejlődött az egy hét során. A festőművész elárulta, számára Torockó egy fontos helyszín, hiszen minden nyáron kimegy, s fest ott.
A tárlat január 26-ig tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 12:41:50

Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot