Szivárvány - Megjelent Varga Györgyné Bárány Ágota második kötete | Pápa Ma

Szivárvány - Megjelent Varga Györgyné Bárány Ágota második kötete


2017-12-03 23:22:37  | cikk: ha  | 
Varga Györgyné 14 éves kora óta ír verseket. Mint mondta, eleinte küzdött is ellene, de minden gondolata rímben jött. Először az íróasztalfiókba kerültek a sorok, aztán rájött, hogy a költeményei üzenetet hordoznak, másoknak is segíthetnek, hisz mindegyik bibliai ihletésű, Isten dicsőségét hirdeti.
Az első verseskötete, melynek címe a Szárnyalás, idén tavasszal jelent meg. Már akkor tudta, hogy fontos költeményei közül sok kimaradt ebből a könyvből, ezért tervezte az újabb gyűjteményt, mely most, advent előtt jelent meg. A Szivárvány címet kapta, mely szimbolikus jelentéssel bír a szerző számára - Isten jelenlétére utal.

Ez a kötet is bibliai igén alapul, valamint Varga Györgyné élettapasztalatán, az emberi kapcsolatain, melyek aztán hatnak a lelkére, s úgy érzi, ezeket tovább kell adnia másoknak. - Extrovertált típus vagyok és szeretem kibeszélni magamból a gondolataimat, különösen akkor, ha segíteni tudok vele - vallotta a szerző.

Sokan ott voltak a könyvbemutatón

- A szivárvány sokszínűsége megmutatja nekünk Isten szeretetének sokszínűségét, sokoldalúságát. Jézus a fény, s mi lehetünk a színei. Ahogy a szivárvány összeköti a mennyet a földdel, ugyanúgy arra tanít bennünket, hogy keressük az emberi kapcsolatokat, hidat építsünk, fényívet sugározzunk az emberekhez - mondta Varga Györgyné.

A kötet első részében a címadó témát járja körül a szerző, a második rész a konfliktuskezelésről szól, a mindennapi problémákat öleli fel és próbál segítséget adni. A következő fejezet középpontjában az ünnep áll, az adventtől adventig terjedő egyházi év, aztán következik a család ciklus, s végül az egyéb rovat, mely a pápai képzőművészek alkotásai ihlette gondolatokat foglalja magában.

A könyvbemutatón elhangzott számos vers a kötetből, Varga Görgyné Bárány Ágota szép gondolatokkal nyújtotta át legújabb gyűjteményét az érdeklődőknek a Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott könyvbemutatón. Az alkalmon közreműködött az evangélikus gyülekezet kórusa, valamint Elekes Márton, aki megzenésítette Varga Györgyné egyik költeményét.

Képek:


Címkék: könyvbemutató
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-29 22:37:19

Az Esterházyak fraknói ifjabb ága - könyvbemutató


2018-03-27 19:21:40

Sváb örökségünk és A svábok az új házban - Könyvbemutató