Két utcában is aszfaltoznak


2017-12-05 15:23:27  | cikk: HuHa  | 


Két utcában is aszfaltoznak főképe
Aszfaltozási munkákat végeznek a kivitelezők a Vásár utcában és a Korona utcában. Az útfelújítási munkák leglátványosabb és legnagyobb munkafolyamata a Vásár utcában fél-félpályán zajlik, a Korona utca Celli út felőli szakaszán azonban teljes útzár mellett aszfaltoztak a kivitelezők délelőtt. Mindkét utcában két rétegű aszfalt kerül a teljes pályaszerkezetre, most a kötőréteget húzták be a finiserrel.
 Vásár utcában az első réteg aszfaltot kapta meg ma a pályaszerkezet

Molnár István városfejlesztési osztályvezetőt arra kértük, foglalja össze a négy utcában most zajló munkálatokat. Mint mondta, mindenütt az utolsó munkafázisoknál tartanak az útépítők. A Várkert úton az aszfaltozás után a kerékpárút és járdacsatlakozásokat kiigazították, jelenleg a szikkasztóárkok kialakítása folyik a Várkert mellett, ezen túl pedig az útburkolati jelek felfestését és a táblák elhelyezését kell elvégeznie e kivitelezőnek. A Török Bálint utcán és a körforgalomban is elkészültek az aszfaltozási munkák, ott a burkolati jeleket is felfestették, és a térkőburkolatos autóbusz öblök készülnek.
A Várkert úton a szikkasztóárkokat alakítják ki

A Vásár utcán most zajlanak a leglátványosabb munkák, a csőtöréstől kárt szenvedett útszakaszt kijavították, a szegélyezéssel végeztek, most az autóbuszöblök alépítményének kialakításán dolgoznak és megkezdődött az aszfaltozás is. Ma délelőtt az úttest egyik felére már behúzták a kötőréteget, a folytatásban a másik oldalt is leaszfaltozzák, majd a napokban a kopóréteg aszfaltozása is megtörténik. A munkák itt félpályás lezárás mellett zajlanak, a forgalom lassan, de folyamatosan haladhat.
A Korona utcában már az elmúlt napokban is aszfaltoztak, ma pedig a Celli úti körforgalom felőli szakaszon dolgozik a finiser. Itt a Korvin utcától a körforgalomig teljes útzárat alkalmaznak, egyrészt azért mert mindkét sávban behúzzák a kötőréteget, másrészt pedig a balesetek elkerülése érdekében, hiszen jelenleg nagyon kiemelkednek az aknafedelek a felmart útburkolatból. Az utca közel 10 centiméteres aszfalszőnyeget kap két rétegben, a kivitelező igyekszik minél gyorsabban elvégezni a munkát. Ebben az utcában az autóbusz öblök kialakítása, egyes járdaszakaszok kijavítása, keresztező utak és gyalogos felületek csatlakozásának kiépítése következik majd és az aszfaltozási munkák teljes befejezése után az útburkolati jeleket is felfestik.
A Korona utca elejét teljesen lezárták az aszfaltozás idejére

-A Török Bálint utca teljes hosszban megújult az utca végén lévő körforgalommal együtt, a Vásár utca ettől a körforgalomtól a Celli úti körforgalomig épül újjá, de nem érinti a víztoronynál lévő körforgalmat, azt majd egy későbbi beruházás keretében a Celli úttal együtt újítjuk fel. A Korona utcai felújítás szintén a Celli úti körforgalomtól kezdődik és a Rozmaring utcáig tart, az útfelújítás nem érinti a Zárda utcai körforgalmat és a Korvin utcai kereszteződésbe tervezett körforgalom helyét, így ezen az utcán szakaszos a felújítás. A Korvin utcai csomópontnál terveink szerint jövőre készül el a körforgalom, ennek hosszú csatlakozásai vannak, ezért most viszonylag nagy a felújításból kimaradt terület ebben a kereszteződésben - tájékoztatott az osztályvezető. Molnár István hozzátette, a munkálatok befejezése után kezdődik a műszaki átadás-átvétel, ami várhatóan egy hónapon belül lezajlik, ez idő alatt a műszaki ellenőr által előírt javítások még tartanak majd az egyes utakon. A műszaki átadás idején még munkaterületnek számítanak a felújított utcák, amikért a kivitelezők felelnek, így azokon a sebesség- és egyéb forgalomkorlátozások érvényben maradnak - figyelmeztetett Molnár István.
Minden utcában újjáépítik az autóbusz öblöket is

-Látszik már az alagút vége és ahogy néztem a közlekedést, úgy gondolom, sokak türelme a végét járja, azoknak is akik fegyelmezetten közlekednek, akik pedig semmilyen szabályt nem vettek figyelembe, azok ezt most is megmutatták - mondta a Celli úti körforgalomnál a munkálatokat figyelve Áldozó Tamás. A befejezéshez közeledő útépítésekről a polgármester úgy fogalmazott, ilyen nagyságú, gyűjtőutakat érintő beruházás nagyon régen nem történt a városban, és az is tudható, hogy további két utca is megújul a következő évben ennek a projektnek a keretében.
-Bízom abban, hogy a munkák befejezésével elmúlik a felújítás és a korábbi úthibákkal tarkított közlekedés miatti bosszankodás - közölte. Emlékeztetett, a 650 millió forintos keretből jövőre előbb a Jókai utca, aztán pedig a Korvin utca is megújul, és azok a munkák is legalább ekkora fennakadást fognak okozni, de utána jó minőségű közlekedési infrastruktúra várja majd a pápaiakat.
További útépítési, útjavítási munkák is várhatók a következő években, egyrészt a már elnyert TOP-os pályázatok tartalmaznak ilyen elemeket: ezek egy része az ipari parkot fogja érinteni, de a közlekedési infrastruktúra fejlesztést célzó projekt keretében például a Várkert út-Szent István úti kereszteződésben körforgalom épül.
-Én bizakodó vagyok, hiszen most is van még olyan benyújtott pályázatunk, melynek köszönhetően további útépítésekben reménykedhetünk - tette hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-17 19:13:33

Akik az Édenkertben dolgoznak


ajánlott cikk főképe

2019-08-13 21:08:46

Ideiglenes toronysisak a Szent József Kápolnán


ajánlott cikk főképe

2019-09-08 14:01:20

Felhős ég és felhőtlen szórakozás - Borszombaton is fergeteges hangulat


ajánlott cikk főképe

2019-07-02 22:26:49

Túlnőtt növények akadályozzák a hulladékszállítást


PÁPA időjárás