Adventi orgonahangverseny a Nagytemplomban


2017-12-05 22:51:26  | cikk: ha  | 


Adventi orgonahangverseny a Nagytemplomban főképe

Horváth Márton Levente adott koncertet advent első vasárnapján a pápai Nagytemplomban. Az egykori pápai diák Édes Lászlóné meghívására érkezett városunkba. A zeneszerző-orgonaművész Tapolcán született, alapfokú zenei tanulmányait Pápán és Balassagyarmaton végezte. A budapesti Bartók Béla konzervatóriumban zeneszerzést és orgonát tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2006-ban orgonaművészi, 2007-ben pedig zeneszerzői diplomát szerzett, Lehotka Gábor ill. Vajda János tanítványaként. 2002-ben és 2004-ben I. díjat nyert a Zeneakadémia zeneszerzőversenyén, számos mesterkurzuson részt vett már. Mind zeneszerzői, mind orgonaművészi tevékenységét hivatásszerűen gyakorolja és tanít is.

Horváth Márton Levente Édes Lászlóné meghívásának eleget téve adott koncertet

A pápai koncerten nem saját művekkel, hanem Buxtehude, Anthony van Noordit és Bach darabjaiból válogatott az alkalomra. A hangversenyen közreműködött a Nagytemplom kórusa, Édes Lászlóné karnagy vezetésével, valamint a tagok versekkel, prózai részletekkel gazdagították az adventi készülődést segítő koncertet. Horváth Márton Levente elmondta, hogy nagyon elfoglalt, így ez a hangverseny számára is az elcsendesedés szép alkalma volt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-06-20 21:24:02

Kétnapos nemzetközi kutyakiállítás Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje