Pályaorientációs vetélkedő az Acsádyban


2017-12-06 18:20:45  | cikk: Babos Petra  | 


Pályaorientációs vetélkedő az Acsádyban főképe
Második ízben szervezte meg a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája a 8. osztályos diákok számára az úgynevezett pályaorientációs vetélkedőt. A versenyre a város összes általános iskolájából jelentkeztek négy-négy fős csapatok, összesen tizenketten.
Nagy Zsolt, az iskola gyakorlati oktatásvezetője elmondta, a verseny célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az iskolával, megtekintsék a tanműhelyeiket, ahol az egyes szakmákat ki is próbálhatják egy-egy feladat kertében. A szervezők a vetélkedőre több állomásból álló feladatsort állítottak össze, a tanulóknak egy térkép alapján kellett megtalálniuk az iskola területén a különböző helyszíneket, és ott feladatokat megoldaniuk. A feladatok közt volt guminyomás mérés, áramkör összeállítás, fűszerfelismerés, pohár megismerés, fejlámpa összerakása, szerszámfelismerés, a csontváz részeinek felismerése, mérés.
Nagy Zsolt hangsúlyozta, a szakember hiány nagy, így az összes szakma, amit meghirdettek, várja a diákokat. Remélik, a tanulók ízelítőt kaptak a délelőtt folyamán az iskola képzési lehetőségeiről.
A diákok a tapasztalat szerint jól érezték magukat, hasznosnak tartották a versenyt.
Szórádi Milán, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója elmondta, jól érezték magukat a versenyen. Ők azért jelentkeztek, hogy megismerkedjenek az Acsádyval, illetve az itt oktatott szakmákkal. Szerintük ez egy kiváló ötlet volt, hogy ilyen jellegű versenyt szerveztek.
A diákoknak a jutalmat a Mikulás adta át a program támogatóinak köszönhetően.
Első lett a Munkácsy iskola egyik csapata, második szintén a Munkácsy, míg a harmadik helyen a Szent István iskola csapata végezett.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 09:20:50

Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása