Dr. Kovács Zoltán a Jókai - napok rendezvénysorozatáról


2010-05-08 09:31:58  | cikk: Tóth Tamara  | 


- Nagy örömmel és megtiszteltetésnek vettük, hogy felkérték Pápa városát. Már nem az első felkérés volt Bóka István polgármestertől. A Parlamentben egymás mellett ülünk, azt mondtam neki, hogy erre Pápának fel kell készülnie. Kicsiben itt van minden, ami Pápa: elhoztuk a civil szervezeteinket, köztük az egyik legpatinásabb, legrégebbi szervezetünket, a Jókai Kört, itt van a Vadvirág Néptáncegyüttes, az utánpótlásuk a Rügyecskék, valamint a Pápai Huszáregyesület is. Ételeket hoztunk és részt veszünk a szombati Jókai bablevesfőző versenyen is.

A polgármester úgy véli, a két város, Balatonfüred és Pápa között jó kapcsolat volt eddig is, hiszen Jókai Mór emléke régóta köti össze őket és megegyezik mindkét város kulturális indíttatása is.

- Gazdaságilag egész más karakter Balatonfüred, hiszen Balaton parti város. Pápa pedig főleg agráriumból, élelmiszer-feldolgozásból élő kisalföldi város, de ez kibővíthető és nem összeegyeztethetetlen, jó példa erre ez a rendezvénysorozat is.

Dr. Kovács Zoltán hozzátette, időhiányában most csak átfutotta a pénteken nyílt Jókai Emlékházat és Múzeumot, de tervezi, hogy a közeljövőben visszatér és nyugodtan, két-három órát szentel a felfedezésére, megtekinti a múzeum kínálta kincseket, mindent alaposan végig szeretne nézni.

Kapcsolódó cikkek:


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2019-10-01 22:10:21

A bartókosok utcazenével ünnepeltek


ajánlott cikk főképe

2019-11-28 15:52:00

Megáldották a betlehemet a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-11-22 23:28:24

Településrészi önkormányzatok tagjairól is döntöttek