Továbbra is a bennmaradás a Perutz célja


2017-12-07 10:56:07  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Továbbra is a bennmaradás a Perutz célja főképe
16 fordulót követően kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel az NB III-as labdarúgó bajnokság negyedik helyén telel a Pápai Perutz FC. A Pénzügyőr elleni hazai győzelmet követően jól megérdemelt pihenőjükre vonultak a játékosok és a szakmai stáb tagjai, s bár a dobogó legalsó foka mindössze három pontra van Marton Miklós újonc együttesének, évértékelő beszélgetésünk során a pápaiak vezetőedzője hangsúlyozta, a csapat célja továbbra is a bennmaradás, amint azt matematikailag is bebiztosították, azután lehet új tervekről beszélni.
- Szép, és eredményes megyei szereplés után gyakorlatilag új csapatot kellett építenünk, a bajnokcsapatból tíz játékos távozott és ugyanennyi érkezett. Az indulás nem volt épp sétagalopp, de négy vereség után is hittem a csapatban, tisztában voltam vele, hogy a csapatépítés nem megy egyik pillanatról a másikra - emlékezett vissza a bajnokság kezdeti szakaszára Marton Miklós. - A Pénzügyőr, az Ajka, a III. kerület és a Kaposvár ellen sem volt rossz a játékunk, ám a góllövéssel gondjaink akadtak, és egy-egy védelmi hiba az ellenfél javára eldöntötte a három pontok sorsát. Sajnos főleg a szezon első felében sok sérültünk volt, ez is hátráltatott minket, Somogyi Richárdra, Böröczky Bálintra sem számíthattam hosszú hetekig. Miután egyre bővült a keret, szerencsére elkaptuk a fonalat, a Szabadkikötő elleni idegenbeli sikerrel szép veretlenségi szériába kezdtünk, amit a helyén tudtunk kezelni, nem szálltunk el. Összességében a helyezéssel és a pontok számával elégedett vagyok, igaz, az örömöm még teljesebb lenne, ha a Gyirmót II. ellen nem szenvedjük el azt a bosszantó vereséget.
A Perutz edzője elmondta, érdekes módon idegenben jobban ment a csapatnak, ami talán azzal magyarázható, hogy amikor nem hazai közönség előtt szerepeltek, felszabadultabban futballoztak, a Perutz stadionban viszont az ellenfelek az esetek 90 százalékában beálltak védekezni, és ezt a falat nehezen vagy egyáltalán nem tudták feltörni. Marton Miklós hozzátette, a március 3-án, Ajkán folytatódó pontvadászatra január 8-án kezdik meg a felkészülést. - A játékosok a téli időszakra egyéni edzéstervet kaptak, amit nagyon bízom benne, hogy elvégeznek, különben nagyon megszenvednek majd az alapozás során. A játékosállományban nagy valószínűség szerint lesz változás, konkrétumokkal egyelőre nem tudok szolgálni, ezzel meg kell várni a januári, február elejei időszakot - fűzte hozzá a Perutz mestere.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-12 10:00:31

Jövőre az NB II a cél


ajánlott cikk főképe

2018-09-05 22:25:40

Változások a kosár csapatnál


ajánlott cikk főképe

2018-05-22 15:52:33

Tornaverseny a Munkácsyban


ajánlott cikk főképe

2018-08-21 18:49:42

Felkészülési versenyt rendez a Koko-Gym