Nyugdíjas szövetkezet alakult Pápán | Pápa Ma

Nyugdíjas szövetkezet alakult Pápán


2017-12-07 18:08:07  | cikk: HuHa  | Az országban elsők között alakult városunkban nyugdíjas szövetkezet, mely az szépkorúak számára teszi lehetővé a munkavállalást, kedvező adózási feltételekkel. A hírt tegnap jelentette be a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesületének elnöke és a szövetkezet elnöke. A Városházán tartott sajtótájékoztatón Baán Éva elmondta, a jogszabály nyújtotta lehetőségre Áldozó Tamás polgármester hívta fel a figyelmüket, ők pedig éltek a kínálkozó alkalommal és létrehozták az Idősek Aktívan, Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet, melyet közelmúltban be is jegyezett a cégbíróság. A szövetkezet 16 alapító taggal jött létre, tevékenységüket január 8-ától indítják, irodájuk a Huszár Közösségi Ház földszintjén lesz, az érdeklődőket hétfőn, kedden és csütörtökön délelőttönként várják majd.
Baán Éva, a Pápai Nyugdíjas Egyesület elnöke szervezte meg a szövetkezetet

-A nyugdíjas egyesület tagjait már októberben tájékoztattuk a szövetkezet létrehozásáról sok érdeklődő volt már eddig is kíváncsi a szövetkezeten keresztüli munkavállalás lehetőségeiről. Fontos tudni, hogy nem csak a nyugdíjas egyesület tagjai dolgozhatnak a szövetkezetben, hanem minden öregségi nyugdíjjal rendelkező nyugdíjas, aki belép a szervezet tagjai közé - hangsúlyozta az elnök. Hozzátette, megkeresték a már működő szövetkezetek vezetőit, hogy minél több információt szerezzenek a működés rendjéről, de az biztos, hogy a pápai szövetkezet dolgozói számára is tanulással telik majd az első időszak.
Az alapítók a jogszabályi előírásoknak megfelelően megválasztották a szervezet tisztségviselőit, elnökük Balassa Zoltánné lett. Az elnök kiemelte, céljuk, hogy minél több öregségi nyugdíjjal rendelkező, dolgozni vágyó szépkorút megszólítsanak és a szövetkezeten keresztül munkát kínáljanak számukra. Ehhez a lehető legtöbb munkaadóval felveszik a kapcsolatot, hogy munkaerő igényüket megismerjék.
Nem csak az egyesület tagjai léphetnek be a szövetkezetbe - hangsúlyzota Balassa Zoltánné

-Igyekszünk összehozni a munkát vállalni kívánó időseket és a munkahelyeket, hiszen ez a lehetőség előnyös a munkáltató és a szépkorúak számára is - közölte. Hozzátette, a szövetkezet tagjai meghatározhatják mennyi időt szeretnének munkában tölteni, milyen munkát szeretnének végezni és ehhez keresnek számukra munkalehetőséget.
Áldozó Tamás polgármester a sajtótájékoztatón üdvözölte a szövetkezet létrejöttét, mint mondta az önkormányzat is keresi az együttműködést a szervezettel. Kiemelte, az elmúlt években a pápaiak megbizonyosodhattak arról, hogy van egy életerős, hihetetlenül aktív, állandóan gyarapodó létszámú és a város életébe jól beilleszkedő nyugdíjas egyesület, így amikor lehetőség nyílt a szövetkezet alakítására, azonnal elkezdték szervezni, hogy az egyesület tagjainak még több lehetőséget tudjanak nyújtani.
-A nyugdíjas szövetkezetek esetében a valóságos munkaerő-piaci kereslet és a sok nyugdíjasban meglévő tetterő találkozik szerencsésen. Természetesen nem a 8 órás, vagy több műszakban dolgozó munkavállalók kiváltásáról szól ez a lehetőség, de az önkormányzatnál, vagy az érdekkörünkbe tartozó gazdasági társaságoknál is szívesen vennénk részmunkaidőben vagy részfeladatok elvégzésében külső munkaerőt, akár a szövetkezeten keresztül érkező munkavállalót - mondta a városvezető, hozzátéve, már vannak határozott elképzeléseik arra, hogy mely területeken tudnak majd együtt dolgozni, így például nagy városi rendezvények esetén.
Előnyös a munkaadóknak és előnyös a nyugdíjasoknak - emelte ki a városvezető

A polgármester kiemelte, a nyugdíjas szövetkezeten keresztül munkát vállalók foglalkoztatása mind a szépkorúak, mind a munkáltatók számára előnyös anyagilag - hiszen olyan adókedvezményekkel lehet így feladatokat ellátni, ami a bruttó szolgáltatási díjat jelentősen csökkenteni tudja -, így más munkaadók számára is ajánlja, hogy gondolják át a kínálkozó lehetőséget.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-05 21:25:40

Megkezdte a tavaszi kátyúzást a Városgondnokság


2018-04-12 22:22:43

Kávészünet a költészet napján


2018-05-27 22:23:26

125 éves a Jókai Kör


2018-06-28 16:22:57

Benedek Dorottya által készített pad lett a Fesztivál padja program nyertese