Megszületett a pápai judo első csapatbajnoki érme


2017-12-08 12:34:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megszületett a pápai judo első csapatbajnoki érme főképe

Eseménydús, ugyanakkor sikerektől hangos volt a pápai judo számára a versenyszezon hajrája. A felnőtt és utánpótlás judokák egyaránt bebizonyították, hogy országos szinten is a legjobbak közé tudnak kerülni. A bajnokságok sora a zalaegerszegi csapatbajnoksággal indult. A pápai hölgyek nagyon készültek a másodosztályú megmérettetésre, hiszen tavaly egy hajszállal maradtak le a dobogóról, ezért a cél erre az évre nem is lehetett más, mint az éremszerzés.
- Komoly tradíciókkal rendelkezik a magyar bajnokság, hiszen közel 40 éves hagyománya van, így azon elindulni, sőt még érmet is szerezni hatalmas eredmény - mesélte Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke. - Csapatunkba Mezei Dorina, Gajdosi Bianka, Meksz Alexa, Szolga Larissza és Fábián Mihályné Reiner Cecília mellé két versenyzőt igazoltunk a Kis-dunamenti Judo SE-ből Fenyvesi Csillát, valamint a Sakura Judo és Küzdősport Alapítvány kötelékéből Polz Anitát, velük kiegészülve sikerült a dobogó harmadik fokára állnunk, igaz, a második hely is karnyújtásnyira volt, ám a Mogyi-Baja csapata elleni elődöntőben a mindent eldöntő mérkőzést sajnos elveszítettük. Így sem vagyunk elégedetlenek, a tavalyi negyedik pozíció után igen értékes a harmadik hely, ami a pápai judosport első csapatbajnoki érmét is jelenti egyben. Célunk, hogy jövőre döntőzni tudjunk, amire a befektetett munka és versenyzőink hozzáállását és fejlődését figyelembe véve meg is van minden esélyünk - vázolta a jövő évi tervet Pillér Gábor.
Az év utolsó versenye a harmadosztályú országos bajnokság volt, melynek a budapesti UTE judocsarnoka adott otthont. A viadalon két, 16 éves feltörekvő ifjonc, Mezei Dorina és Gajdosi Bianka egyaránt az 52 kilogrammosok között mérette meg magát.
- Bianka idén kezdte a versenyzést, Dorina lányom pedig a tavalyi sikeren felbuzdulva igyekezett ismét a legjobbak között végezni - mondta Mezei Csaba, a Judo Pápa edzője. Bianka az értékes ötödik helyet szerezte meg, Dorina pedig remek versenyzéssel, a másodosztály harmadik helye után a harmadosztályban minden ellenfelét idő előtt ipponnal legyőzve bajnoki címet szerzett, mondanom sem kell, nagyon büszkék vagyunk rájuk.
Végh József, a klub elnöke az utánpótlás-eredmények tekintetében elmondta, a felnőtt másodosztályban egy utánpótláskorú versenyzőt indítottak, Tóth Kristóf egy szenzációs ötödik helyet ért el, míg a harmadosztályban egy 300 fölötti indulói létszámot felvonultató versenyen Vörös Seron és Tóth Kristóf egyaránt második helyen zárt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-03 15:17:04

Testvérvárosi íjásztalálkozó


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 11:19:03

Április 1-jén indul a kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2019-05-31 19:25:09

Júniustól új szabályok a labdarúgásban


ajánlott cikk főképe

2019-04-25 18:32:04

Országos Haditorna Verseny: Ötödik helyet szereztek a petőfisek


PÁPA időjárás