Razzia a lengyelpiacon


2010-05-08 19:29:35  | cikk: HuHa  | 


Szokatlan kép fogadta ma reggel a lengyelpiacra érkező vásárlókat. A bejáratokat rendőrautók állták el, a piac területén több csoportban civil és egyenruhás rendőrök vizsgálták a többnyire földről árult portékákat. Kiemelt rendőrségi ellenőrzést tartott a Pápai Rendőrkapitányság a külföldön eltulajdonított áruk felkutatására és lefoglalására. A helyi hatóság ezúttal így lépett fel a határokon átnyúló bűnözés ellen.  Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság föhadnagya, a nyomozó alosztály vezetője kérdésünkre elmondta, a pápai rendőrkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzésbe a helyi erőkön kívül bevonták a Burgerlandi Tartományi Rendőrparancsnokság Tartományi Bűnügyi Hivatalának munkatársait és a Hegyeshalom-Nickelsdorf Együttműködési Pont kollégáit. Az osztrák kollégák a saját körözési nyilvántartásukkal érkeztek Pápára, így a piacon fellelt, azonosító számmal rendelkező, elsősorban műszaki cikkeket azonnal ellenőrizni tudták nemcsak a magyar, hanem az osztrák körözési lista alapján is.

- Nagyon jó kapcsolatunk van az osztrák kollégákkal, több alkalommal vettünk már részt közös munkában, nyomozásban, ahol a határon átnyúló ügyek felderítésében segítjük egymást – mondta el az alosztályvezető. Ezt erősítette meg a Burgerlandi Tartományi Rendőrparancsnokság Tartományi Bűnügyi Hivatalának munkatársa is, akitől megtudtuk, ezúttal nem konkrét információkkal érkeztek Magyarországra, hanem a pápai rendőrség munkáját segíteni jöttek saját nyilvántartásukkal. A vagyon elleni bűncselekmények – főleg a lopások - tekintetében sokat dolgoznak együtt. A határon átnyúló bűncselekmények esetében az információcserét a Hegyeshalom-Nickelsdorf Közös Kapcsolattartó Szolgálati Hely biztosítja, az itt dolgozó kollégák is részt vettek a pápai akcióban. Mint elmondták, ez a mai egy próbaellenőrzés, feltérképezték a piacon kínált cikkeket, ismerkedtek a tereppel és számos áruba bocsátott műszaki cikket megvizsgáltak.
A fokozott rendőri ellenőrzést a Vám- és Pénzügyőrség ellenőreinek vizsgálata egészítette ki, és ellenőrzést tartott a piacon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal is. A nagyszabású razzia a piac szokásos működését nem zavarta meg, talán csak az árusok hangja volt kissé visszafogottabb, és néhány piacozó tekintetében csillant bizonytalanság, amikor a police feliratú mellénybe öltözött rendőrök körbeálltak egy-egy kerékpárt, fűnyírót és egyéb műszaki cikket. A vásárlók, nézelődők békésen kerülgették a rendőrök csoportjait, akik a feltehetően külföldről származó cikkeket vizsgálták. Nagy Ákos, a pápai kapitányság főhadnagya megerősítette, a későbbiekben is fognak hasonló ellenőrzést tartani a pápai lengyelpiacon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-16 20:12:04

Az Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a pápai mentőállomáson


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 21:50:33

Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 21:11:30

Megkezdődött az energetikai projekt megvalósítása


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 10:11:18

Elkezdődött a Trianon 100 - Históriás szabadegyetem előadássorozata