Gasztronómiai bemutató az Erkelben


2017-12-09 15:25:01  | cikk: Babos Petra  | 


Gasztronómiai bemutató az Erkelben főképe
Sajtos-tejfölös lángos, cicege, túrógombóc, körözött, dobostorta, túróscsusza, túrórudi, palacsinta, beigli, rétesek és minden, ami szem szájnak ingere...ezek voltak az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola magyar hetének gasztronómiai bemutatójára és kóstolójára készítetett ételek.
Heizer Zoltánné igazgató hírportálunk kérdésre elmondta, nagyon tartalmas programhetet tudhatnak maguk mögött, minden rendezvényük nagy sikert aratott, amelyeken testvériskolájuk, a QSI is részt vett.
-Hétfőn a népzenét, kedden a kézműves foglalkozásokat, szerdán a néptáncot tudtuk bemutatni. Csütörtökön a gyerekek kézműveskedtek, alkottak kedvükre. A pénteki napon pedig magyar ételeket kóstolhattak a résztvevők a Nátus konyha jóvoltából. A QSI iskola tanárai és gyermekei jóízűen falatoztak. Az ételek mellé odaírtuk angolul a nevüket, s azt, hogy mit tartalmaznak. Reméljük, mindenkinek tetszett a program, s jól érezte magát- mondta az igazgatónő.
A jó hangulatú gasztronómiai bemutató után adventi forgatagba csöppenhettek a megjelentek. A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hagyomány, hogy adventi vásári forgatagra várják a szülőket és gyerekeket az intézmény aulájában. A standoknál mindenféle portékát kínáltak az érdeklődők számára, mint például kis mécsestartót, ajtó- és ablakdíszt, de karácsonyfadísz, adventi koszorú, gyöngysor és egyéb kedves ajándék is megtalálható volt a szülők, a pedagógusok és gyerekek jóvoltából. Idén is nagyon sok süteményt készítettek a szülők, az asztalok roskadoztak a finomságoktól.
Aki elfáradt a nézelődésben, az fehérabrosz mellett, gyertyafénynél, egy pohár forró teát kortyolgatva beszélgethetett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-07-11 16:27:14

Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-29 16:03:30

Bűnmegelőzési program a strandon