Hosszabbítás után maradt alul a Motax-Pápai KC


2017-12-10 14:50:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hosszabbítás után maradt alul a Motax-Pápai KC főképe
Ezen a hétvégén már a 11. forduló párosításait rendezték az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjában. A pénteki játéknapon a 11. helyen álló Motax-Pápai KC (három győzelem, hét vereség) az ötödik Tiszaújvárost (hét győzelem, három vereség) fogadta. A hazaiaknak mindenképp szüksége lett volna egy kis sikerre, hiszen a SMAFC és a Salgótarján ellen is sima vereséget szenvedtek, és egy hazai győzelemmel nagyobb önbizalommal várhatták volna az Eger elleni idegenbeli rangadót.
Kálmán László és Horváth Gergő egy-egy triplája meg is adta a meccs alaphangulatát, és 6-0 után sem vett vissza a tempóból a Pápa, parádés támadójátékkal és kifejezetten jó védekezéssel állva hagyták ellenfelüket a hazaiak, Kálmán újabb hármasa után már 13-0 állt a táblán, nem csoda, hogy a vendégek edzője időt kért. A folytatásban is a Motax irányított, igaz becsúszott egy-két hiba, a biztos vezetés azonban nem forgott veszélyben. 27-16-os első negyed után a folytatásra felállt a pofonból a Tiszaújváros, öt pontra zárkózott, a mieink Kálmán hármasával némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak, ám reklamálásért a hazaiak legjobbja és Vajda edző is technikait kapott, az etap hajrájára előbb kiegyenlítettek a borsodiak, majd rövid időre a vezetést is átvették (35-37), nagyszünetre Keller lejáró időnél dobott ziccerével mégis kétpontos előnnyel mehettek a pápaiak. A harmadik felvonásra nagyobb lélektani előnnyel a vendégek készülhettek, a PKC elsősorban Schveighoffer pontjaival tartotta a lépést, érezhető volt, hogy a döntés a végére marad. Harminc perc játék után 50-52 állt az eredményjelzőn, és a döntetlen körüli állás egészen az utolsó percig megmaradt. Ekkor azonban Kálmán már nem volt a pályán, ugyanis begyűjtötte ötödik faultját is, így ő már csak a kispadról tudott szurkolni a társaknak. 27 másodperccel a vége előtt Horváth Gergő hármasával a mieink felé billent a mérleg nyelve, azonban 66-63-nál nem sikerült kivédekezni a támadást, a sarokból Gáspár bedobta a hármast és a hátralévő hét másodpercben nem sikerült betalálni, következhetett a hosszabbítás. A ráadás öt percben is egy darabig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, aztán négy ponttal meglépett a Phoenix, szerencsére Fülöp hármasával megint csak egy pont volt a különbség. 14 másodperccel a vége előtt 75-77-nél a Pápa vezethetett támadást, azonban Horváth Attila triplája kimaradt és leperegtek az utolsó másodpercek. A Motax-Pápai KC egy nyerhető meccset engedett ki a kezéből, fegyelmezettebb játékkal meglephették volna a meccset pocsékul kezdő Tiszaújvárost.

Motax-Pápai KC - Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 75-77 (27-16, 12-21, 11-15, 16-14, 9-11)

Vajda Balázs: Kétszer is a kezünkben volt a meccs, mégsem nyertünk. Küzdöttünk, hajtottunk, sajnálatos módon a döntő pillanatokban katasztrofális döntéseket hoztunk. El kell fogadni, hogy ésszel játsszák ezt a játékot és fegyelmezettnek kell maradni a végéig, és főleg védekezésben nem szabad öntörvényűen kosárlabdázni.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-14 18:33:35

Hibák elöl, hátul


ajánlott cikk főképe

2018-05-30 11:54:10

Kilián aranyérem a megyei kézilabda bajnokságban


ajánlott cikk főképe

2018-06-18 14:42:34

Elekthermax családi nap


ajánlott cikk főképe

2018-08-27 18:05:28

Őszi rajt a kispályás bajnokságban