Legyen mesés gyöngyéleted!


2017-12-14 21:55:43  | cikk: ha  | 


Legyen mesés gyöngyéleted! főképe

Hollenczerné Balogh Ilona közel 20 éve foglalkozik gyöngyfűzéssel, de pedagógusként tanítványaival is megszerettette ezt a kreatív időtöltést, szakköröket szervezett, 24 órás kihívásokat. Nyolc magyar és egy Guiness rekordot is felállítottak már gyöngyfűzéssel. Amellett, hogy ez egy alkotó tevékenység, hasznos is, hisz készségfejlesztő hobbi. Sikerélményt ad a gyerekeknek, nagy összpontosítást igényel, leköti az örökmozgókat is, mondta Hollenczerné Balogh Ilona. Blogot is indított a témában, mely rendkívül népszerű: ötletekkel, pályázatokkal, bemutatókkal segíti mindazokat, akik érdeklődnek a gyöngyös szép világ iránt.

A történetek szereplői természetesen gyöngyállatkák

Az alkotó szenvedély hozta a könyv ötletét is, mesélte Hollenczerné Balogh Ilona. Szerette volna megszólítani a kicsiket is, így jöttek a gyöngyös mesefigurák, ezeket aztán a Gyöngycsibék és barátaik című történetfüzér főszereplőivé tette a szerző. Megszületnek a gyöngycsibék, elindulnak felfedezni a világot, találkoznak a baromfiudvar lakóival, s minden találkozáshoz egy-egy tanulságos mese kapcsolódik. A kötet illusztrációit természetesen Hollenczerné Balogh Ilona gyöngyállatairól készült fotók adják.

A könyvbemutató helyszíne a Jókai Mór Városi Könyvtár előadóterme volt. Az érdeklődők kézbe vehették a könyvet és mesék szereplőit is, hisz ott volt egy egész farm - gyöngyből. Hollenczerné Balogh Ibolyával dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett írásról, alkotásról. A szerző ezúttal is a megszokott szlogennel búcsúzott a találkozó résztvevőitől: Legyen mesés gyöngyéleted! - ami ebben az esetben egy valóban helytálló jókívánság.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-02 08:46:38

Borongós piacnap


ajánlott cikk főképe

2018-11-11 22:35:08

A Nagy Háború emlékezete


ajánlott cikk főképe

2019-02-14 20:29:12

Az év első társulási ülése


ajánlott cikk főképe

2018-12-14 14:44:28

Európai karácsonyfa a Tarczyban


PÁPA időjárás