Német szépkiejtési verseny a Munkácsyban


2010-05-08 19:33:59  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Német szépkiejtési verseny a Munkácsyban főképe
A hagyományokhoz híven idén is megrendezte német szépkiejtési versenyét a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat. A megmérettetésnek a Munkácsy Mihály Általános Iskola adott otthont, a versenyen 11 tanuló vett részt a város és a környék általános iskoláiból illetve a pápai középiskolákból.
- A diákok három korcsoportban indultak, illetve a Mundart (dialektus) kategóriába nevezhettek. A verseny két fordulóból állt: először a hozott szöveget olvasták fel a résztvevők, melyet gyakorolhattak otthon. A második fordulóban pedig rövid felkészülést követően, egy idegen szöveggel kellett megbirkózniuk a versenyzőknek - mondta el Bíró Tamásné, a Munkácsy Mihály Általános Iskola német nyelvtanára, munkaközösség vezetője.
A zsűri négy, anyanyelvű tagból állt össze, Mészárosné Neumann Natalie, Gerecs Magdalena, Szabóné Horváth Katalin és Siegfried Klapprott (Leinefelde polgármestere).

 

A következő eredmények alakultak ki:
5-6.osztály:
1. Kis-Király András (Munkácsy Mihály Ált. Isk.)
2. Nagy Kitti (Munkácsy Mihály Ált. Isk.)

7-8.osztály:
1. Al-Mawed Omar (Munkácsy Mihály Ált. Isk.)
2. Ábrahám Tamás (Pápakovácsi Általános Iskola)
3. Horváth Péter (Munkácsy Mihály Ált. Isk.)
 
Középiskolások:
1. Szentpéteri Mandy (Pápai Gazdasági Szakképző Iskola)
2. Horváth Katalin (Pápai Gazdasági Szakképző Iskola)
3. Dóczi Barna (Református Kollégium Gimnáziuma)

Mundart:
Pilter Márton (Pápakovácsi Általános Iskola)
Tamás Stella (Munkácsy Mihály Ált. Isk.)
Horváth Gábor (Pápakovácsi Általános Iskola)


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet