Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában


2017-12-16 08:41:36  | cikk: Babos Petra  | 


Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai rendhagyó tanórákon vehettek részt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett „Egy nap a biztonságért, egy nap az iskolában” elnevezésű programban a rendőrök mellett a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is részt vett, de a programban a katasztrófavédelem, tűzoltók, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Vöröskereszt, a Drogambulancia és egy büntetés végrehajtási intézet is képviseltette magát. Szakembereik rövid előadáson ismertették szervezetük tevékenységét és azokat a veszélyhelyzeteket, melyek megelőzésére, elhárítására hivatottak.
Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatótól megtudtuk, már évekkel ezelőtt részt vettek hasonló programon, ezért úgy gondolták, hogy ezt meg kell ismételni, hiszen azok a diákok már nem ebbe az intézménybe járnak. Nagyon fontos az is, hogy a diákok tudják, ha baj van, kihez fordulhatnak, kiktől várhatnak segítséget és melyik szervezettől milyen segítségre számíthatnak a szakemberektől. A diákok a későbbiekben osztályfőnöki órák keretében az előadásokról még beszélgetni fognak.
Gaál Csaba címzetes rendőr őrnagy, a VMRFK bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója elmondta, közel tíz éve zajlik az Egy nap a biztonságért - Egy nap az iskolában című tájékoztató rendezvény a megyében, melynek célja, hogy a diákokat megismertessék azokkal a szervezetekkel, melyek a biztonságért dolgoznak.
Az alsósokkal először a természetvédelemről, a játékos közlekedésről beszélgettek a szakemberek, majd rendőrségi témájú rajzokat készíthettek és egy vízimentő kutyás bemutatót is megtekinthettek. A nagyobbak a bűncselekményekről, a büntetés-végrehajtási intézetekről, a tűzgyújtás szabályairól, a Vöröskereszt munkájáról, az újraélesztésről, a droghasználat veszélyeiről és az illegális jövedéki termékekről kaptak tájékoztatást.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!