Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


2017-12-18 22:47:55  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Megtartotta idei utolsó ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Mindkét testület határozatképes volt, az üléseket az elnökök vezették, Pillerné Fódi Ilona és Markos Róbertné. Az első napirendi pontban elfogadták a belső ellenőrzési ütemtervet, mely szerint az ellenőrzés célja, hogy hozzájáruljon a nemzetiségi önkormányzatok által kitűzött célok eléréséhez. A belső ellenőrzés során fel kell mérni a folyamatban lévő kockázatokat.
A második napirendi pontban a helyi esélyegyenlőségi tervet véleményezték. Benecz Rita, az Emberi Erőforrások Osztályának vezetője elmondta, a tervet két évente kell felülvizsgálni, ezért volt rá szükség az idei évben.
A harmadik napirendi pontban Pápa Város Önkormányzata szolgáltatástervezési koncepcióját véleményezték a testületek.
Vegyes ügyek keretében Markos Róbertné elmondta, Ajka Város Roma Önkormányzatával együttműködési megállapodást kötöttek. A testület pályázik egy családi megyei napra, amelyet augusztusban tartanak majd.
Pillerné Fódi Ilona a vegyes ügyek keretében elmondta, a múlt vasárnap Vöröstón jártak egy megyei rendezvényen, a Christkindl-en, ami az Ajka-Veszprém régió programja. A Christkindl a betlehemezéshez hasonló, a gyerekek angyalka ruhában járják jókívánságaikat tolmácsolva a házakat, közben énekelnek helyi gyűjtésű dalokat, verseket. A pápai csoport felvállalta, hogy jövőre itt tartják meg ezt a programot, mivel ők még ilyet nem szerveztek. Terveik szerint a bándi csoportot kérik majd fel közreműködőnek. Az elnök kiemelte, az adventi hangversenyük jól sikerült, sokan vettek részt rajta, remélik, jövőre is nagy sikert arat majd a koncert.
Az ülések végén az elnökök megköszönték a hivatali dolgozók egész éves munkáját, s mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívántak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten