Madárlesen - Hencz Péter fotókiállítása | Pápa Ma

Madárlesen - Hencz Péter fotókiállítása


2017-12-20 21:11:27  | cikk: ha  | Gyönyörű madarakat láthatunk közelről, természetes környezetükben Hencz Péter természetfotós első önálló kiállításán a Huszár Közösségi Ház első emeleti nagytermében. Hencz Péter gyermekkora óta szenvedélyes természetjáró, elkötelezett madárvédő, 2003 óta pedig társult ehhez a fotózás is. Mint mondta, a madarak természetesen mindig elsőbbséget élveznek, egy fénykép kedvéért sem zavarná meg őket. Talán épp ez adja a fotók utánozhatatlan világát: érezhető, hogy a madarak nyugodtak, békések, biztonságban érzik magukat.

A képek alatt rövid ismertető olvasható a madarakról

A fotók jó része környékünkön készült, a Bakonyalján és a Marcal-medencében. Értékes területek ezek, mondta Hencz Péter, aki közel 250 fajt kapott már lencsevégre itt. Mint mondta, olyan madarakat is láthatunk a képeken, melyek valaha előfordultak erre, de a természetes élőhelyek csökkenésével eltűntek innen, majd az aktív környezetvédelmi tevékenységnek köszönhetően visszatértek a környékre. Külön kiemelte azt a fényképet, amit darvakról készített, hisz ez a faj közel száz évig elkerülte ezt a vidéket, de most visszatért ide.

Kovács Attila ornitológus nyitotta meg a tárlatot

A kiállítást Kovács Attila, a Bakonyi Természettudományi Múzeum ornitológusa nyitotta meg. - A madárfajok fotózása nem egyszerű feladat, speciális felszerelés, a fotózással és a madarak életének megfigyelésével szerzett tapasztalat, lelkesedés, türelem, tudás kell hozzá. A fotósnak meg kell látni és felismerni a jó témát, és azt úgy megörökíteni, hogy hogy mások megláthassák a szépségét - mondta az ornitológus. - A kiállítás legfontosabb mondanivalója a madárvédelem, hisz ahhoz, hogy ilyen jó fotók készülhettek a madarakról, ahhoz először védeni kellett őket aktív, cselekvő módon. És Péter épp ezt teszi segítőivel: járják a környék mocsarait, erdeit, hidegben, esőben vagy tűző napsütésben, kutatják és védik a madarakat - méltatta Hencz Péter tevékenységét Kovács Attila.

Hencz Péter kiállítása azokról az értékekről árulkodik, melyek fennmaradásáért dolgozni és tenni kell - február 15-ig megcsodálhatók ezek az értékek a fotókon.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!