Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél


2017-12-20 22:11:47  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél főképe
Bensőséges karácsonyi műsorral kedveskedtek az időseknek a Vörösmarty utcai otthonház gondozói, ápolói az Egyesített Szociális Intézmények központi karácsonyi ünnepségén ma délután. A rendezvényen a dolgozók gyermekei mellett a Vajda Márta Általános Iskola gyógypedagógusai is közreműködtek.
Az intézmény ebédlőjében tartott ünnepségen Bálint Henrietta részlegvezető köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a születéshez vezető út az advent, a várakozás időszaka, amikor Isten elküldte egyszülött fiát a világ megváltására. Az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet bennünket. A karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnep, lehetőséget nyújt arra, hogy az összetartozás jegyében gyertyát gyújtsunk. Karácsonykor van igazán alkalmunk arra, hogy a rohanó világban egy kis szünetet tartsunk és szeretteink körében békében, meghitten ünnepeljünk.
Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki minden támogatónak, akik rendszeresen segítik az időseket, valamint az otthonház minden dolgozójának, akik karácsonykor is dolgoznak majd, hiszen az a szolgálat, amely a család mellől szólít el valakit karácsonykor, az különösen tiszteletreméltó.
-Hamarosan megszületik a kis Jézus. Jézus születésének ünnepe valahol az eredetünknek, az összetartozásunknak és a közösségeinknek is az ünnepe, hisz az ő születésével visz minket a jó Isten egy új szövetségbe, amelynek mindenki részese lehet, aki hiszi, hogy Jézus Krisztus Isten fia és hiszi azt, hogy Jézus Krisztus a megváltó. Az új szövetségnek sok és fontos üzenete van. Ebből a szövetségből következik minden, ami természetes, hiszen azt a jó Isten írta saját kezével a mi szívünkbe és abból, ami természetesen, abból következik, hogy mi most itt vagyunk. Ebből következik a szeretet, a szolidaritás, egymás megvédése, az értékeink, kultúráink ápolása. Valahol ebből a sok üzenetből formálódik ki az, hogy itt lehetünk - mondta a polgármester. Végül boldog karácsonyt, jó egészséget és eredményekben gazdag új évet kívánt mindenkinek.
Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik évek óta támogatják az intézményük részlegeit, s rendszeresen látogatják rendezvényeiket, kiemelve a Bázisrepülőtér dolgozóit, a Boeing céget, a Cargill Takarmány Zrt. pápai telephelyét és a Yangfeng Kft.-t.
Az ünnepség végén átadták az Időskorúak szociális ellátásért alapítvány által biztosított karácsonyi ajándékcsomagokat.
A rendezvény meghitt hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!