Polgármesteri támogatás a nyugdíjas szövetkezetnek


2017-12-29 15:22:55  | cikk: HuHa  | 


Polgármesteri támogatás a nyugdíjas szövetkezetnek főképe
Mint arról korábban hírt adtunk, élve a jogszabály nyújtotta lehetőséggel, az országban az elsők között alakult nyugdíjas szövetkezet Pápán. Az Idősek aktívan - Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet január 8-án nyitja meg irodáját, s kezdi meg tevékenységét a Huszár Közösségi Házban.

Az öregségi nyugdíjban részesülők rendkívül kedvező adózási feltételekkel történő munkavállalását biztosító szövetkezetet 250.000 forint támogatásban részesítette polgármesteri keretéből Áldozó Tamás. Az erről szóló szerződést tegnap írta alá a városvezető és Balassa Zoltánné, a szövetkezet elnöke. A polgármester elmondta, a támogatást a szövetkezet tevékenységének megkezdéséhez nyújtotta.
-A pápai nyugdíjas egyesület példaértékűen és kreatívan élt a törvény adta lehetőséggel, amikor megalakította a nyugdíjas szövetkezetet, nem félve, hogy ismeretlen dologba vágnak bele. Bízom abban, hogy sok aktív, jó erőben lévő pápai nyugdíjas tud majd bekapcsolódni a munka világába a szövetkezeten keresztül - fogalmazott a városvezető. Hozzátette, keresik a lehetőségeket a szövetkezettel való együttműködésre, az önkormányzat saját intézményeinek, gazdasági társaságainak levélben hívja fel a figyelmét az idősek kedvező adózási feltételekkel való foglalkoztatásának lehetőségére, hiszen mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára előnyös a szövetkezeten keresztül foglalkoztatni öregségi nyugdíjban részesülőket. Kiemelte, a város gazdasági társaságai számára is ajánlja ezt a lehetőséget, hiszen nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott dolgozóikat is érdemes a szövetkezeten keresztül alkalmazni.

Az Idősek aktívan - Közhasznú Nyugdíjas Szövetkezet január elején kezdi meg tevékenységét, első feladatuk felmérni munkát vállalni kívánó idősek körét és igényeit, valamint felvenni a kapcsolatot a gazdasági társaságokkal és tájékozódni arról, hogy milyen munkaerőre van szükségük. A felek igényeinek ismeretében indulhat meg a tényleges munkaerő közvetítés.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról