Áldozó Tamás a Magyar Olimpiai Bizottságban


2017-12-29 15:33:07  | cikk: HuHa  | 


Áldozó Tamás a Magyar Olimpiai Bizottságban főképe
A közelmúltban érkezett meg az értesítés arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé választották Áldozó Tamás polgármestert. A pápai városvezetőt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége jelölte a bizottságba, mint ismeretes Áldozó Tamás a magyarországi önkormányzatok több mint felét tömörítő TÖOSZ társelnöki pozícióját tölti be.
A TÖOSZ egyébként két személyt delegálhat a MOB-ba, a javasolt tagokról a szövetség elnöksége dönt, ezúttal Áldozó Tamás mellett Schmidt Jenő TÖOSZ elnök, Tab város polgármestere került még be az olimpiai bizottságba.
-Nagy megtiszteltetés ez számomra - fogalmazott Áldozó Tamás a hír kapcsán.

A Magyar Olimpiai Bizottság egyébként a harmadik legrégebbi ilyen szervezet, 1895-ben alakult meg, s alapítója volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. A MOB célja az olimpiai mozgalom fejlesztése és védelme, az olimpiai eszme ápolása és népszerűsítése, hozzájárulás a sport sajátos eszközeivel a fiatal nemzedékek fizikai, szellemi és erkölcsi neveléséhez. A bizottság hatáskörébe tartozik az Olimpiai Játékokon, az Ifjúsági Olimpiai Játékokon, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválokon, az Európa Játékokon és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert vagy védnöksége alatt álló regionális, kontinentális vagy világméretű több-sportágból álló versenyeken részvevő magyar csapat és küldöttség kialakítása, szervezése és vezetése. Ezen túl számos stratégiai és sportigazgatási feladata van, de az állami sportcélú támogatások, az olimpiai mozgalom, az utánpótlás nevelés terén is vannak kötelezettségei és a MOB feladata a doppingellenes szabályzatok elfogadása is.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!