A harmadik negyed döntött


2018-01-11 11:05:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A harmadik negyed döntött főképe
Egy félidőn át jó dobószázalékkal és védekezéssel versenyben volt a Motax Pápa KC a DEAC U23-as alakulata ellen, ám a harmadik negyedben a vendégek valósággal átgázoltak a pápaiakon és végül öt ponttal győztek.
A múlt heti, Baja elleni vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hétközi fordulójában a Motax Pápa KC ismét hazai pályán pattogtatott. Molnár István csapatának ellenfele az ?A? csoportos Debrecen U23-as együttese volt, akik ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. A pápaiak mestere hangsúlyozta, a zöld csoport alsóháza olyannyira összetorlódott, hogy egy-egy győzelemmel akár három-négy helyet is előre lehet lépni a tabellán, a feldobás előtt Kálmánék a 13., a vendégek a 8. helyen álltak. A négy negyed egyik legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e a 208 centiméteres magas, 105 kilogrammos nigériai származású centert, Godwin Omenakát semlegesíteni, aki nagyban meghatározza a debreceniek játékát. Mindkét oldalon kimaradt lehetőségekkel indult a meccs, aztán Fülöp öt pontjával sikerült megszereznie a vezetést a vendéglátóknak. Mindkét alakulat jól összerakta a védekezését, kevés kosár esett, Keller pedig jól semlegesítette Omenakát, egy negyed után három ponttal vezetett a Pápa (20-17). Kozák közelijével és az első félidőben tíz pontig jutó Schveighoffer hármasával indult a második negyed, melyben végig megmaradt a négy-öt pontos differencia, a félidőben hét ponttal vezetett a Motax (39-32). A harmadik negyed első felében sem változott a játék képe, aztán három pontra felzárkózott a DEAC, Molnár István időt is kért. Ezután Schveighoffer hármasa utat talált a gyűrűbe, aztán olyan hullámvölgyet produkáltak a hazaiak, amire senki sem számított: közel négy percig nem dobtak kosarat és a vendégek egy 15-0-s futással hat ponttal megléptek. Az utolsó másodpercekben Horváth Attila ötödik tripla kísérlete végre sikeres volt, 51-57 állt az eredményjelzőn három felvonás után. Keményebb védekezést, jobban kijátszott támadásokat kért a hazaiak edzője az utolsó tíz percben, sajnos ez csak részben valósult meg. A fáradt PKC három pontnál már közelebb nem tudott férkőzni, a hajrában a jól büntetőző debreceni fiatalok eldöntötték a meccs sorsát.

Motax-Pápai KC - DEAC U23 74-79 (20-17, 19-15, 12-25, 23-22)

Motax Pápa KC: Kálmán 28/12, Schveighoffer 17/9, Keller 9, Horváth G. 4, Fülöp 9, cserék: Horváth A. 3/3, Hadnagy 2, Kocsis 2, Présing, Kasza, Vajda B., Németh A.

Molnár István: Három negyedet megnyertünk, egyet elveszítettünk, igaz azt nagyon csúnyán. Az első félidővel aránylag meg voltam elégedve, jól védekeztünk, voltak indításaink, aztán a harmadik negyedben ledobták az atombombát, támadásban mindenki a másikra várt, olyan helyzeteket vállaltunk el, amit nem kellett volna, az ellenfél pedig büntetett. Nagy csalódás számomra ez a meccs, ha bemegyek az öltözőbe azt fogom mondani, hogy szégyellem magam, remélem a játékosok is.

A bajnokság a MAFC II. elleni idegenbeli meccsel folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-27 20:42:17

Pápán szakadt meg a ZTE rossz szériája


ajánlott cikk főképe

2020-09-11 11:47:36

MOL Magyar Kupa: Szomszédvári rangadót vív a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 09:14:01

Diszkriminálják a pápai kézilabda-szurkolókat