Farsangi átalakulás a katolikus iskolában | Pápa Ma

Farsangi átalakulás a katolikus iskolában


2018-01-17 20:06:58  | cikk: Babos Petra  | A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában a Szegedi Látványszínház előadását láthatták és hallhatták az alsós diákok.
Garami Mónika színész elmondta, a katolikus iskolába már nem első ízben jöttek, hiszen tavaly már megörvendeztették az iskola diákjait környezetvédelmi témájú meséjükkel.
-Mi nemcsak zöldiskolába vagy öko óvodákba megyünk el, hanem bárhová, ahová csak hívnak minket. Öröm számunkra, ha nemcsak ilyen intézményekbe kapunk meghívást. A mostani mese, a Farsangi átalakulás, melyben az egészséges életmód és táplálkozás is szerepet kap. Az előadásban a gyerekek már meglévő ismereteit elevenítjük fel, vagyis mi nem tanítani akarjuk őket, hanem a már meglévő tudásukat megerősíteni. A mesében a tigrist kicsúfolják, mert kicsi, összetalálkozik a szilveszteri szerencsemalaccal, aki pedig büdös, ezért nem akar vele senki barátkozni. A gyerekek megtanítják a malacot arra, hogyan kell mosakodni, elmondják neki, hogy hogyan táplálkozzon egészségesen. Természetesen a tigrist is tanítják, neki elmondják, hogy nem verekedéssel kell megoldani, ha kicsúfolják, hanem okosodni kell. A végén a farsangi bálban kötünk ki - mesélte a színész, majd hozzátette, a színház több mint hét éve működik már.
A diákok nagyon élvezték az interaktív előadást. A Szegedi Látványszínház előadásában egy igazán zöld tanmesét láthattak, mely a barátságról, a kitartásról, az önzetlenségről, a levegő tisztán tartásának módszereiről, az ünnepi étkezéseket követő mozgással és egészséges étkezéssel teli életmódról és a hidratálásról szól.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-15 09:53:34

Bajvívó magyarok a Hagyományok Hegyén


2018-04-17 18:21:13

A háziversenyek legjobbjai versenyeztek matematikából


2018-07-21 06:52:36

Fergeteges hangulatú koncert a Fő téren


2018-07-16 18:55:16

Kiállítás a Képzőművészek Nyári Táborából