Retró hét az Acsádyban


2018-01-19 16:03:02  | cikk: Babos Petra  | 


Retró hét az Acsádyban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája tavaly első ízben szervezte meg azt a történelmi témájú kiállítást, amely Megemlékezés a világháborúk és a Don-kanyar hősi áldozatairól címet viselte. A sikereken felbuzdulva, idén Azok a ?60-as, ?70-es, ?80-as évek címmel szerveztek projekthetet az iskola tanulóinak.
A rendezvényt pénteken délután nyitották meg, amikor is a gazdag anyagból összeállított kiállítást tekinthették meg a tanulók. A tárlaton régi, korabeli ruhák, használati cikkek és eszközök segítik a visszaemlékezést.
Györke-Horváth Tünde szervező, történelem szakos tanár, köszöntőjében elmondta a tárlat ötletét tanítványaik adták, amikor elkezdték történelem órára hozni a tárgyi emlékeket, pénzeket, fényképeket a világháborúról. Ekkor döntöttek úgy, hogy tárlatot rendeznek belőle.
-Nem titkolt célunk, hogy hagyományt teremtsünk: felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy iskolánkban is vannak érdeklődő tanulók, akik szívesen tájékozódnak, kutatnak a múltban. A lelkes gyűjtőmunka eredményét az aulában kihelyezett tárlókban és a könyvtárban tekinthetik meg az érdeklődők egy héten keresztül - emelte ki a tanárnő.
A kiállítás gazdag anyagból állt össze

Ipsicsné Nagy Erzsébet közismereti igazgatóhelyettes a program kapcsán elmondta, a hét eseményeit igyekeztek színesen összeállítani, nagy örömükre a diákok is aktívan bekapcsolódtak a tárlat anyagának összeállításába.
A kiállítás mindennapjait előadásokkal teszik gazdagabbá, így hétfőn Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy tart majd előadást A katona és a társadalom címmel. Kedden Lóky György, szerdán Mátics Tibor érdekfeszítő prezentációját hallhatja majd a népes diáksereg. Csütörtökön Tulok-Végh Natália és Matting Norbert retró slágerekkel gondoskodik a kiváló hangulatról, valamint retró játékok és divatbemutató is színesíti a hét eseményeit.
A kiállítás megnyitója után Szabó Rita könyvtáros „Pápa a ?60-as,?70- es, ?80-as években” címmel tartott előadást a diákoknak, majd retró ételeket kóstolhattak a tanulók a szakács képzésben résztvevők jóvoltából.
Mihali Lilla szakoktatótól megtudtuk, a tanulók tudásuknak megfelelő ételt készítettek, így volt szendvics, bukta és bugyelláris is, ami hasonló a pogácsához, valamint Dunakavicsot is nassolhattak az édesszájúak.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-18 23:35:57

Rendőrkézen az állatbőrösök


ajánlott cikk főképe

2018-08-23 23:31:24

Érkeznek a piackocsik - finisben az előkészületek


ajánlott cikk főképe

2018-09-22 17:37:04

Bemutatták a véradó épületét az ellátottak hozzátartozóinak


ajánlott cikk főképe

2018-11-29 19:42:36

Idén is bővült az ünnepi díszkivilágítás