Aranytoll Zsidai Reginának


2018-01-21 17:18:57  | cikk: ha  | 


Aranytoll Zsidai Reginának főképe

Nem gáz - ezt a címet kapta a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma újrainduló diáklapja. Czobor Andrea tanárnő néhány diákot maga köré gyűjtött és újraélesztette az évek óta szunnyadó iskolaújságot. Öt fiatal vállalta, hogy részt vesznek a kéthavonta megjelenő online anyag szerkesztésében, írásában. Köztük van Zsidai Regina is, aki most debütált újságíróként, cikkét egy kóbor cicáról írta, akire az utcán talált rá. Regina befogadta a megrémült állatot, s azóta is igazi jóbarátok. Cikkének a Csillagfény címet adta, hisz ez lett a cica neve is.

Néző László, Czobor Andrea és Zsidai Regina

A Napló, a megyei napilap minden tanévben két alkalommal hirdet pályázatot diákújságírók számára. A legjobb írásokat oklevéllel és egy szép, aranyszínű tollal jutalmazzák. Az őszi fordulóba tanárnője biztatására Regina is beküldte Csillagfényről írt sorait. Ebben az időszakban Veszprém megye tíz középiskolájából mintegy negyven írás érkezett a pályázatra, ezek közül a pápai diáklányét ítélték a legjobbnak a megyei napilapnál.

...és az aranytoll

Néző László, a Napló főszerkesztője személyesen adta át Zsidai Reginának az aranytollat és az oklevelet. Mint mondta, Regina írása volt a legkedvesebb és legfrappánsabb, s fontos, hogy nyelvtanilag is helyes a cikk, ami sajnos egyre ritkább. Regina nagyon örült az elismerésnek, s mint megtudtuk, cikkeit tollal írja, így az aranytoll biztosan sokszor tesz még jó szolgálatot a közgázos diáklánynak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-29 20:53:48

Készül a csomópont


ajánlott cikk főképe

2019-05-23 11:55:55

Tervek a Bakonyér partjának megújítására


ajánlott cikk főképe

2019-01-31 17:53:57

Katona, rendőr és filmrendező a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-04-20 18:21:56

Szépkiejtésből versenyeztek német nyelven


PÁPA időjárás