Hazai és nemzetközi versenyekre készülnek az íjászok


2018-01-23 18:11:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai és nemzetközi versenyekre készülnek az íjászok főképe
2018-ban is folytatódott a hagyomány, miszerint a régióban az új év első íjászversenyének Pápa a helyszíne. A Városi Sportcsarnokban ráadásul egymást követő két napon álltak a lőlap elé az íjászok, hiszen előbb a Közép-dunántúli régió kvalifikációs versenyét rendezték az országos bajnokságra, másnap pedig IFAA teremíjász verseny keretein belül úgynevezett flint forduló zajlott. A két napon a versenybizottság 150-nél is több nevezést regisztrált.
- Ahhoz, hogy az országos bajnokságon indulhasson egy versenyző, regisztrációs versenyeken kell indulni, és ott kivívni az ob-n való szereplés jogát - tudtuk meg Süle Istvántól, a rendező Delta Íjászegyesület elnökétől. - Nyolc kategóriában, hat korosztályban összesen 97-en indultak a pápai helyszínen, hazai színekben 12-en mérették meg magukat. Kadet, ifjúsági, felnőtt és szenior korcsoportban 2x10x3 lövést adtak le a versenyzők 18 méterről 40 centiméteres lőlapra, míg a gyermekek szintén 60 vesszőt lőttek ki 10 méterről 80 centiméteres célra. Úgy gondolom, minden szempontból jól sikerült a kvalifikációs verseny, a pápaiak három első- (Németh Eszter, Vései Réka, Vései Attila) három második (Márkus Balázs, Németh Virág, Hajdu Boglárka) és négy harmadik (Lőrincz Norbert, Ábrahám Zoltán, László Zoltán, Süle István) helyezéssel gazdagodtak, ami biztató az országos seregszemle előtt.
Másnap 67 induló részvételével úgynevezett flint forduló zajlott, amiről azt érdemes tudni, hogy hét sorozatból áll, minden sorozatban négy vesszőt kell kilőni, hét különböző távról hat és 27 méter között. - Öt korosztály 12 kategóriában adhatta le regisztrációját, a Delta egyesület nyolc fővel képviseltette magát, közülük László Dezső; Vései Réka; Hajdu Boglárka; Gulyás Erik és jómagam a dobogó első-, Vései Attila a második-, László Zoltán a harmadik fokára állhatott fel. Fontos számunkra, hogy minél többet tudjuk gyakorolni az íjászat ezen ágát, hiszen a februári, budapesti Európa-bajnokságon ebben a kategóriában is megrendezik a kontinensviadalt, ahol a tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk az európai rangsor elején zárni - bizakodott Süle István aki hozzátette, a FeHoVa keretein belül megrendezésre kerülő Európa-bajnokság után országos bajnokságok és további nemzetközi versenyek várnak az egyesület tagjaira.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-16 11:39:52

Egyéni csúcsokat futottak


ajánlott cikk főképe

2020-06-15 10:50:20

Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója


ajánlott cikk főképe

2020-09-04 09:00:14

Megkezdte a felkészülést a pápai kosárcsapat


ajánlott cikk főképe

2020-08-13 17:50:33

Bronzéremmel tért vissza Ferenczi Balázs