Murvás utakat javít a Városgondnokság


2018-01-24 21:36:41  | cikk: HuHa  | 


Murvás utakat javít a Városgondnokság főképe
Nagyon nem kedvez az enyhe, csapadékos téli időjárás a nagy gépjárműforgalommal terhelt murvás utaknak, s ez meg is látszik az utak állapotán. Éppen ezért a Városgondnokság a múlt héten megkezdte a hegyi utak javítását, a kátyúk eltüntetését.
-A fagypont feletti hőmérséklet és a sok csapadék elősegíti a murvás utak kigödrösödését, az utak olyan mértékben leromlottak, hogy nem várhatjuk meg a javítással a március végi szokásos időpontot - indokolta a munkálatok megkezdését Bakó István. Az igazgató kiemelte, ilyen körülmények között teljesen más eljárással javítják az utakat, mint a hagyományos tavaszi és őszi munkáknál.
A vizzel teli tócsákat a szokásostól eltérő eljárással próbálják eltüntetni

-Ha most az egész útfelületet gréderrel végigtolnánk, az csak sarat és dagonyát eredményezne. Ezért most durvább szemű murvát rakunk a gödrökbe kézi erővel és ezt úthengerrel belepréseljük az útba. Természetesen a murvás feltöltésnek magasabbnak kell lennie, mint az út felületet, hiszen csak akkor tömöríthető - magyarázta a most alkalmazott eljárás lényegét. Hozzátette, kisteherautóval szállítják a helyszínre a durvaszemű murvát, a gödröket egyesével töltik fel a munkatársaik, és amikor egy-egy útszakasszal végeznek, akkor végzi el a tömörítést az úthenger.
-Abban bízunk, hogy a durvább szemű murva jobban kiékelődik és tartósabban bennmarad a gödörben, mint a finom szemű anyag.
Buics Lajos kommunális részlegvezető (balra) és Bakó István igazgató ellenőrzi a munkát

A múlt héten az Öreghegyben a Malom úton kezdték meg a javítást, dolgoztak a Felső úton és az Alsó úton, de érintették a Kishegy Alsó és Felső útját, a Harmat-Margaréta utca kereszteződését és a Bocsor utca környékét - tudtuk meg Buics Lajos kommunális részlegvezetőtől. A tervek szerint a héten még néhány kisebb hegyi úton dolgoznak és a Várkertfürdő gyógyászati központjához vezető utat is kijavítják.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-20 09:59:05

A KRESZ változásairól


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 10:04:03

Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-02-19 21:56:27

Tájékoztató a könyvtár új közösségi tereinek használatáról


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 07:49:09

A Refi igazgatója volt a kávéházi beszélgetések vendége


PÁPA időjárás