Retró zene és divat az Acsádyban | Pápa Ma

Retró zene és divat az Acsádyban


2018-01-25 18:10:38  | cikk: Babos Petra  | A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája az idei évben retró projekthetet szervezett a diákság számára ezen a héten. Pénteken kiállítás-megnyitón mutatták be a régi korok játékait, eszközeit, ruháit, valamint retró ételeket is kóstolhattak kedvük szerint. A kiállítás mindennapjait előadásokkal tették gazdagabbá, így hétfőn Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy tartott előadást A katona és a társadalom címmel. Kedden Lóky György, szerdán Mátics Tibor prezentációját hallhatta a diákság a régi autókról. Néhány diák a retró múzeumban is járt Szentendrén. Csütörtökön Tulok-Végh Natália, Molnár Kata és Matting Norbert retró slágerekkel gondoskodott a kiváló hangulatról, valamint divatbemutató is színesítette a hét eseményeit.
Györke-Horváth Tünde szervező, történelem szakos tanár, elmondta, a retró hét jól sikerült, minden programot maradéktalanul megvalósítottak, amit terveztek.
-A diákok körében is nagy népszerűségnek örvendett a projekthét. Örömmel gyűjtötték ők is otthonukban a régi játékokat, eszközöket. Szerdán Szentendrén jártunk, ami mindenkinek nagyon tetszett. A fiúk a retró autókba be is ülhettek, felnyithatták a motorháztetőt is. Úgy gondolom, érdemes volt megszervezni ezt a hetet, jövőre folytatása lesz - árulta el a tanárnő.
A jó hangulatú délután során retró ruhákat mutattak be, amelyek az iskola tanárainak padlásairól kerültek elő.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!