III. Pápai Kutyás-sport és Családi Nap


2010-05-09 21:51:30  | cikk: Tóth Tamara  | 


Kutyák csaholásától volt hangos ma délután az Erzsébet liget - harmadik alkalommal rendezte meg a Civil Háló és a Pápai Ebtenyésztők és Hobbikutyások Egyesülete a Pápai Kutyás-sport és Családi Napot. A rendezvény célja, a kulturált kutyatartás népszerűsítése és megismertetése a „kutyátlanokkal”. A szép időt sokan kihasználták, a legnagyobbtól a legkisebbig mindenki megtalálhatta a neki tetsző négylábút. Az egyesület, amely 2009. január 13-án alakult, első, s egyben fő céljaként a kutyafuttató kialakítását tűzte ki. Ennek oka, hogy kell a pápai kutyás embereknek egy olyan hely, ahol összejöhetnek, megoszthatják tapasztalataikat, problémáikat és közben a régi időket idéző közösséggé alakuljanak, öregbítve ezzel a város és a kutyások jó hírnevét. Szabó Zsolt a Pápai Ebtenyésztők és Hobbikutyások Egyesületének (PEHE) tagja kérdésünkre elmondta, nagyon fontos céljuk a kutyatartás népszerűsítése a lehető legszélesebb körben, hogy az emberekhez minél közelebb kerüljenek az állatok, megismerjék, megszeressék a kutyákat.
- A mai programmal is az a célunk, hogy megmutassuk, hogyan tud egy helyen kikapcsolódni a kutyás és nem kutyás közönség - mondta Szabó Zsolt. A délutáni kutyabemutatókon bebizonyították a klub négylábú tagjai, hogy játékosan is lehet a gazdira hallgatni és engedelmeskedni. Az agility, engedelmességi, őrző-védő kutyabemutatókat szépségverseny követte, keverék és fajtatiszta kategóriában nevezhették a kutyások kedvenceinket. 15 órától pedig cani-cross (kutyás futás) és a bike-jöring (kutyás kerékpározás) versenyt rendeztek. A program kapcsán Szabó Zsolttól megtudtuk az egyesületen belül működik egy kutyakiképző klub, melynek vezetője Kocsis József. A képzésen részt vevő kutyáknak 98 órás kurzuson tanítják meg az alapvető engedelmességi szabályok mellett az őrző-védő feladatokat. Mind az egyesület, mind a klub a régi strand helyén működik, minden pénteken és szombaton tartják foglalkozásaikat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet PÁPA időjárás