Árgyélus és Tündérszép Ilona a Pegazusban


2018-01-26 19:39:07  | cikk: Babos Petra  | 


Árgyélus és Tündérszép Ilona a Pegazusban főképe
Az évad második előadását kezdte meg a múlt héten a Pegazus Színház. Az Árgyélus és Tündérszép Ilona című báb darabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Katona Anikó, Gracza Virág és Végh Zsolt játsszák, a mese zenéjét Kövi Szabolcs szerezte, a mesét Sarkadi Nagy László írta és rendezte színpadra. A társulat repertoárjában már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évadban egy-egy világirodalmi vagy magyar klasszikust is színpadra visznek.
Végh Zsolt igazgató elmondta, az Árgyélus a nagybetűs mese.
-A mese régen egészen más szerepet töltött be, mint manapság. A mese segített a vágyakozásban, a jobbá válásban. Az Árgyélus az ember földi dolgait mutatja meg. Mert miről is szól a mi életünk? Az útról. Mert maga az élet, az út - emelte ki a színész, majd hozzátette, ők mindig követik a mese klasszikus vonulatát. A balladisztikus mese versbe szegődött, a történet nagyon sűrű, érzelmi, képvilágú. A díszlet gyorsan váltakozik.
-Nekünk minden mese más kihívás, de bízom abban, hogy egy újabb, olyan különleges hangulatú mesét mutathatunk be a közönségnek, ami a Pegazus értékrendnek megfelel, s érthető, élvezhető történet - tette hozzá Végh Zsolt.
A hagyományokhoz híven a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hétvégén, szombat 9 órától ismét megszervezik a családi farsangi programot a Szent István úti épületben. Természetesen lesz maszkabál, kézműves játszóház, farsangi négypróba is.
Végh Zsolt felhívta a figyelmet, február 15-től ismét medvék ezrei lepik el a társulat színházépületét, hiszen következik a gyerekek egyik kedvenc programja, a mackókiállítás, amelyen több mint 3000 medve várja majd több mint egy héten keresztül a látogatókat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-24 11:59:20

Korlát készült a balesetveszély csökkentésére


ajánlott cikk főképe

2018-08-30 16:26:38

Kész a konyha


ajánlott cikk főképe

2018-05-19 21:32:35

Házhoz jöttek a bűnmegelőzési, áldozatvédelmi tanácsok


ajánlott cikk főképe

2018-08-10 19:08:34

A katonai repülés eszközei a Fő téren