Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


2018-01-28 15:22:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban főképe
„A régi illemtankönyvek szerint a bálok lényege az, hogy 'lássunk és láttassunk'. Ám vannak olyan bálok is, amelyeket az együttlét öröméért és jótékony célból rendeznek. Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül. Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport szeretné az általa fontosnak tartott célt megvalósítani. Mert önzetlenül adni, tenni másokért jó. Megtapasztalni mindezt csupán akarat kérdése. És ebben a közgázos diákok évről-évre egyre nagyobb tapasztalatra tesznek szert. Örömmel érzékeljük mi, pedagógusok, hogy a közgázosok egyre aktívabban, lelkesebben nyújtanak önzetlenül segítséget” - ezen szavakkal köszöntötte tegnap este a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományos jótékonysági szülők-nevelők báljának résztvevőit Berta Ildikó tagintézmény-vezető a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskola aulájában.
A farsang a vízkereszttől, január 6-tól húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
-Az iskola gyermekek, pedagógusok és szülők közössége. A közösség tagjai közt vannak, akik időt, energiát nem sajnálva segítenek, vannak, akik csak a háttérből figyelnek. De mindannyian egy dolgot kell, hogy szem előtt tartsunk. A célt, hogy minél hatékonyabban tudjunk javítani az iskolánkban tanuló gyermekek életén. Természetesen ehhez ugyan úgy elengedhetetlenül szükséges a család nevelő hatása, példamutatása, mint a mienk, pedagógusoké. A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának pedagógusai nem a „világ” megváltását célozták meg, hanem a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, az intézmény gyermekei számára kívánnak több programot, lehetőséget adni. Ilyen összefogásnak vagyunk részesei az iskolai jótékonysági bál szervezésekor. Örömmel tapasztaltuk, hogy a már ismerős arcok évről évre hűségesen kitartanak kezdeményezésünk mellett, ugyanakkor újakat is köszönthetünk. Hisszük, hogy egyre többen felismerik az adakozás jelentőségét. A jótékonysági bál bevételével szeretnénk hozzájárulni a diákönkormányzat rendezvényeihez, a könyvtár fejlesztéséhez, a tanév végi jutalmazáshoz, tehetséges tanulóink versenyeken való részvételéhez, a kollégium fejlesztéséhez - emelte ki Berta Ildikó.
Az est nyitányaként keringőt táncoltak a 12. A osztály diákjai, majd egy klasszikus diszkótáncot mutattak be az Abba együttes Money, money, money című dalára a tanulók, mindkét műsorszámot az iskola egyik volt diákja, Csuti Bianka tanította be.
A jótékonysági eseményről természetesen a tombolasorsolás sem hiányozhatott, ahol értékes nyeremények találtak gazdára a szponzorok jóvoltából. A jó hangulatú estén a zenét a Trend zenekar szolgáltatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve


ajánlott cikk főképe

2020-09-22 19:50:12

33 új karanténhatározat


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben


ajánlott cikk főképe

2020-09-12 20:59:27

60 százalékos készültségen áll a JMSZK felújítása