Helyben van a sokszínűség - Gazdag programkínálat hétvégére | Pápa Ma

Helyben van a sokszínűség - Gazdag programkínálat hétvégére


2018-02-01 20:42:46  | cikk: ha  | 2018. február 2-4. között immár 12. alkalommal rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési eseménysorozatot. A 2017-es év folyamán már több mint százötvenezren kerestek fel ezerötszáz rendezvényt, hatszáznyolcvan helyszínen országszerte. Idén is gazdag a kínálat, a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ is színes programokkal várja a látogatókat. Bognárné Novák Ilona, a JMSZK igazgatóhelyettese elmondta, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közművelődési intézményekben milyen változatos a programkínálat, és hogy a helyi közösségek életében, a helyi értékek megőrzésében is fontos szerepet vállalnak ezek a közösségek.

A pápai programokat Müller Orsolya ismertette, aki hangsúlyozta, hogy minden korosztályt szerettek volna megszólítani kínálatukkal. Elmondta, hogy február 2-án pénteken 18 órakor a képzőművészet iránt érdeklődőket várják Szűcs Zoltán kiállításmegnyitójára a színházépületbe. Ugyanitt a földszinten Tirnován Kata kamaratárlata is megtekinthető.

Február 3-án, szombaton délelőtt a legkisebbeké a színház, hisz ekkor a Babóca bérletben Az állatok farsangját nézhetik meg a babák, 1-3 éves korosztálynak szól ugyanis a Kabóca Bábszínház előadása. Délután 14 órától a népszerű családi játszóházban ezúttal a farsangé a főszerep. A Maskarádé címet viselő programban lesz kreatív játékpark, babasziget, lufihajtogatás, farsangi majszolda és nem maradhat ki a jelmezes felvonulás sem. A délutánra a MintAgyerek zenekar koncertje teszi majd fel a koronát a színházépületben.

Szombaton a Huszár Közösségi Házban is lesznek programok. 14 órától sudoku és skandináv keresztrejtvényfejtő versenyre várják a szellemi kihívásokat kedvelőket, 16 órától pedig Balázsolás címmel a Nyugdíjas Egyesület Irodalmi Színpada és a Weöres Sándor Általános Iskola 5. osztályos tanulói közösen elevenítik fel a farsangi időszakhoz kötődő hagyományokat. Aki ellátogat valamelyik rendezvényre, a közösségi ház emeleti nagytermében megtekintheti Hencz Péter Madárlesen című kiállítását is.

A vasárnapi programmal a színházbarátoknak kedveznek a szervezők. Az S.K. Társulat Neil Simon Pletyka című darabjával várja a nézőket. Hat évvel ezelőtt ezzel az előadással debütált a csapat, most ismét színre vitték a nagy sikerű vígjátékot. Az előadás 18 órakor kezdődik a színházteremben.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-05 21:55:15

Kéttornyúlak főutcája is megújul


2018-03-23 18:28:50

Angolul olvasni móka


2018-08-09 22:55:18

Dávid-csillag, menóra, mezüze és a többi jelkép


2018-08-05 22:35:54

Autóadomány a moldvai csángó magyaroknak