30 millió forint programokra


2018-02-01 21:31:50  | cikk: ha  | 


30 millió forint programokra főképe

Közösen és sikerrel pályázott a Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Jókai Mór Városi Könyvtár. A két intézmény az EFOP 3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért elnevezésű pályázat keretében 30 millió forint támogatásban részesült. Az elnyert összegből 24,5 milliót a múzeum, 5,5-et a könyvtár használhat fel - mondta el Nagy-L. István múzeumigazgató, a pályázat szakmai vezetője a sajtótájékoztatón. A két intézmény konzorciuma sikeres, hisz nagyon jó együttműködés alakult ki a múzeum és a könyvtár között az évek során, hangsúlyozta az igazgató. A projekt célja, hogy a közművelődési intézmények tanórákon kívüli foglalkozásokon segítsék a köznevelés eredményességét, a kultúrát, mint megtartó erőt fogalmazta meg a kiírás, hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Kultúr-Szín-Kör című projekt során kulturális órákat, foglalkozás- és előadás-sorozatokat, havi szakköröket, táborokat, témanapokat kínálnak célirányosan pápai és környéki oktatási intézményeknek a Gróf Esterházy Károly Múzeumban, mondta el Mészárosné Varga Veronika projektmenedzser. Egy középiskola, nyolc általános iskola, valamint a városi óvodák a partenerek ebben a projektben, melyben a múzeum valamennyi szakmai területe képviselteti magát. Lesz többek közt régészeti szakkör, a múzeumban dolgozó szakemberek munkájával is megismerkedhetnek a diákok, az ovisoknak témanapokat szerveznek, ahol az Indigótündérrel találkozhatnak a kicsik, de újra lesz Szűkebb pátriánk-foglalkozássorozat is.

A Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársa, Polovitzerné Antal Mónika elmondta, hogy a könyvtár a pályázatban hat oktatási intézménnyel - egy óvodával, három általános iskolával, két középiskolával - dolgozik együtt, hét tanulási formát megvalósítva. Szerveznek például helytörténeti témahetet, zenetörténeti és mesevetélkedőt, kézműves, informatikai, valamint könyvkötészeti foglalkozásokat.
A projekt időtartama két év, a foglalkozások már a hónap végén elkezdődnek.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: múzeum
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-08 23:38:34

Szűkebb pátriánk - újratöltve


ajánlott cikk főképe

2018-05-19 22:37:41

Május utolsó szombatján Régészet Napja


ajánlott cikk főképe

2018-05-29 22:37:19

Az Esterházyak fraknói ifjabb ága - könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 21:20:41

Múzeumok a pedagógusokért - Pápán is