Népdaléneklési verseny a Kultúr-Kuckóban | Pápa Ma

Népdaléneklési verseny a Kultúr-Kuckóban


2018-02-03 18:35:09  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja az elmúlt évben döntött úgy, hogy Kultúr-Kuckó Programjának keretei közt évről évre népdaléneklési versennyel tisztelegnek A magyar kultúra napja előtt. Az idei versenyt pénteken délután rendezték a szeretetszolgálat Eötvös utcai helyiségében, közel 50 általános iskolás diák részvételével. A versenyzők Csögléről, Mezőlakról, valamint a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkeztek.
A két szabadon választott népdalt előadó énekeseket kéttagú zsűri - Forsthoffer Judit, az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola szolfézstanára, Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyar-ének és dráma szakos tanára - értékelte. A versenyen valamennyi induló minősítő oklevelet kapott, és kategóriánként három énekes kiemelt arany minősítést vehetett át.
Schrei Balázs a díjak kiosztásakor elmondta, örömmel hallotta, hogy a gyermekek és tanáraik nem csak a közismert dalok közül válogattak, hanem néhány ritkábban hallható népdal is elhangzott a versenyen, sőt, olyan dal is felcsendült, amely számára teljesen ismeretlen volt. Értékelésében felhívta a figyelmet a verseny során leggyakrabban tapasztalt hibákra, kiemelte azokat a momentumokat, amelyek nagyon sikeresek voltak és tanácsokat adott a felkészítő pedagógusoknak a későbbi versenyekre. 
A Kultúr-Kuckó következő programja előre láthatóan egy tavasz-köszöntő családi délelőtt lesz.

Képek:

Eredmények:

Alsó tagozat:
I.   Kőszeghy Fanni - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola - felk.: Szücsné Gergely Judit
II.  Bognár Boglárka - Csögle - felk.: Gáncs Andrea 
III. Kövi Dóra - Csögle - felk: Dénes Ágota

Felső tagozat:
I.   Ruip Boglárka - Munkácsy Mihály Német Nyelvoktató Általános Iskola - felk.: Koács Gyöngyi
II.  Torma Szebasztián - Szent István Római Katolikus Általános Iskola - felk.: Balatoniné Horváth Sarolta
III. Adorján Tamás - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola - felk.: Szücsné Gergely Judit

Különdíj:
Buti Alíz - Szent Anna Római Katolikus Óvoda - felk.: Turbókné Nemere Márta és Tarróné Szűcs Zita
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-07 23:08:41

Hasznosítsd újra! - Ökotalálkozó a Weöresben


2018-05-20 21:08:18

Tavaszi nagytakarítás Tapolcafőn


2018-05-28 23:16:33

Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás


2018-07-01 21:08:24

Pápán lesz a következő REND