Üléseztek a részönkormányzatok


2018-02-07 23:25:08  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a részönkormányzatok főképe
A csütörtöki városi képviselő-testületi ülést megelőzően a részönkormányzatok véleményezték a napirendre kerülő rendeletmódosításokat.
A testületek egyhangúan támogatták a város 2018. évi költségvetésének önkormányzati rendelet-tervezetét.
Süle Zita gazdasági osztályvezető ennek kapcsán hozzáfűzte, a költségvetésnél fő elvük volt a működés biztonságának garantálása. A központi költségvetésből kerekítve 20 millió forinttal kaptak többet ebben az évben, mint tavaly.
A második napirendi pontban véleményezték a környezet védelméről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet a képviselők, majd a közösség együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet. Az üléseken szó esett még a Pápa városában biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzat rendelet módosításáról is.
Pápa-Tapolcafőn beszéltek arról, hogy a Tapolca-patak, Igal és az Öreghegynél húzódó vízelvezető árok helyreállítása megtörténik a Hódoska és a Papíros malom közötti részen. Vegyes ügyek keretében elmondták, hogy a Tapolcafői Kertbarát Kör kezdeményezésére felállítanak egy Kmetty György emléktáblát a tanösvényen. Szó esett még a szerves és az elektromos hulladék elszállításáról és az útépítési fejlesztésekről, melyben egy körforgalom, egy gyalogátkelőhely és a kultúrház működésének finanszírozása is szerepel, de a közvilágítás fejlesztéséről és egyéb munkálatokról is tárgyaltak.
Máté István elnök Borsosgyőrön elmondta, ebben az évben a zebra és a városkapu Nyárád felől elkészül, de karbantartási munkákat is el akarnak végeztetni a faluban.
Mindhárom településrészen egyöntetűen elfogadták a 2018.évi munkatervet, melyben szerepel a sportegyesület, a rendőrség, a MÉKI-R Kft., a közterület-felügyelet, a városgondnokság, az óvoda és az Egészségügyi Alapellátási Intézet munkájának beszámolója.
Végül elszámoltak a helyi sportegyesületek 2017.évi támogatásáról. A borsosgyőri és kéttornyúlaki sportegyesületek az előírásnak megfelelően gazdálkodtak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-12 09:24:09

Útfejlesztések TOP-os és hazai forrásból


ajánlott cikk főképe

2018-09-14 21:40:54

Madármegfigyelő állomást kapott a Vajda Óvoda


ajánlott cikk főképe

2018-07-02 21:39:28

Fotovoltaikus rendszert építenek ki az Acsádyban


ajánlott cikk főképe

2018-11-10 13:11:47

Szent Mártonra emlékeztek a katolikus iskolások