Megyei próza-és mesemondó verseny a Vajda Márta iskolában


2018-02-08 22:15:47  | cikk: Babos Petra  | 


Megyei próza-és mesemondó verseny a Vajda Márta iskolában főképe
Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI szervez megyei versenyeket a hasonló profilú iskolák között.
Csutiné Papp Orsolya intézményvezető elmondta, nagy hagyománnyal bírtak az iskola életében az ilyen fajta versenyek, többek között rajz, ének, mesemondó, versmondó verseny szerepelt a repertoárban. Az iskolai fordulókat a megyei követte, ahol a hasonló profilú intézményekkel mérhették össze a tudásukat a diákok.
-Erre nagy szükség van hiszen, a többségi iskolákba is meghívnak minket, de a mi tanulóink azt a színvonalat ott nem tudják hozni, bár önmagukhoz képest, ők is jól teljesítenek. Szeretnénk ezt a hagyományt újra feléleszteni, s a jövőben több versenyt szervezni. Úgy vettük észre, a diákjaink örömmel vesznek részt a hasonló versenyeken, s készülnek fel tanáraik segítségével. A tanulóinknak először egy házi versenyt hirdettünk, ahonnét a legjobbak jutottak tovább - mondta Csutiné Papp Orsolya.
Az idei versenyre tizenegy diák nevezett, négyen a pápai, a többiek pedig az ajkai és a várpalotai iskolából.
Fribékné Hochaus Mária gyógypedagógus hozzátette, a gyerekek elsősorban meséket hoztak, például A kisködmönt, A három kívánságot, A körtemagot, de Rideg Sándor: Indul a bakterház című alkotásából is hangzott el részlet.
A zsűrit a kísérőtanárok alkották. A versenyzők oklevélben, az első három helyezett könyvjutalomban és apró ajándékban részesült, valamint mindenki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának jóvoltából csokit, gyümölcsöt kapott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:11:49

Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:20:57

Nyugodt hétvége áll mögöttünk


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán