Amatőrök és profik is táncra perdültek | Pápa Ma

Amatőrök és profik is táncra perdültek


2018-02-12 16:15:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 35 egyesület közel 1000 táncosának részvételével a Zsoodance Tánc Sport Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban táncfesztiválját. A Zsoodance Motaxautó Festen kicsik és nagyok, lelkes amatőrök és profi versenyzők egyaránt megtalálhatták számításaikat és megmérettethették magukat.
- Idén is kétnapos volt a versenyünk - mondta Cserkuti Zsófia szervező, a Zsoodance vezetője. Az első napon minősítő versenyt rendeztünk az amatőr csoportoknak. Azon táncosok, csoportok, egyesületek jelentkezését vártuk, akik hobbi szinten, tanfolyami kereteken belül táncolnak, vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez. Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani, örömmel mondhatom, hogy ez maradéktalanul sikerült is. Másnap profi, helyezéses verseny zajlott kimondottan a szövetségben versenyző táncosok, csoportok, egyesületek részére, olyanoknak, akik rendszeresen versenyeznek valamelyik szövetségnél, pontszerző, kvalifikációs, esetleg külföldi versenyeken vesznek részt. A megmérettetések mellett arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, meglepetésekkel, rengeteg ajándékkal, nyereménnyel és különdíjakkal készültünk a táncosoknak. A versenyre négy korcsoportban és négy kategóriában bármilyen táncstílusban lehetett nevezni a hip hop-on, a disco-n át egészen a látványtáncokig.
A rendezvény műsorvezetője idén is Dukai Gábor volt, aki a győri Bro?n?Sis Tánciskola vezetőjeként közel 100 tanítványát hozta magával.
- Ez az esemény arról szól, hogy a tánciskolák, edzők összefognak és irányt mutatnak az új generációnak. Úgy gondolom, itt nemcsak a versenyről szól ez a két nap, hanem az élményekről, a közösségről. Meg kell tanítani a fiatalokat, hogy biztassák a másikat, örüljenek egymás sikereinek és a táncon keresztül új barátságok szövődjenek, ami a táncos közösség épüléséhez és fejlődéséhez vezethet.
A házigazdák az első napon kilenc arany- és két ezüstérmet szereztek, vasárnap pedig profi hip-hop szóló kategóriában Hunyadi-Nagy Sára negyedik helyezést szerzett, profi hip-hop duó kategóriában pedig Molnár Tamara oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-06 22:16:10

Egy szoros, egy sima vereség


2018-07-30 17:53:55

Szerdán szurkolói ankét


2018-06-18 15:10:22

Játék!!! Egy dedikált Perutz mez a tét


2018-08-09 15:23:26

Rekordot dönt az idei úszótábor